Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024. Andreea Beatrice Ana speră să se recalifice şi sâ câştige medalia de bronz, după înfrângerea în faţa luptătoarei din Ecuador

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a declarat, miercuri, că speră să aibă şansa de a intra în recalificările categoriei 53 kg la Jocurile Olimpice de la Paris şi ulterior să se bată pentru o medalie de bronz.

de Redactia Observator

la 07.08.2024 , 14:49

- Profimedia

''A fost un meci greu, mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam la o evoluţie mai bună din partea mea. Au fost mici greşeli care au făcut diferenţa între noi. Acum aştept să văd dacă va merge în finală ca să pot să mă lupt în recalificări. Da, n-ar trebui să aibă probleme, dar este un sport imprevizibil, au fost foarte multe surprize aici la Jocurile Olimpice. Aştept. Ştiam că este o adversară puternică, dar aici este alt concurs. Am încercat să nu iau în calcul rezultatele pe care le are şi să fac tot ce pot. Asta am putut astăzi. Da, m-am mai întâlnit o dată cu ea şi m-a bătut'', a declarat tripla campioană europeană la cat. 55 kg după meciul pierdut în sferturi cu Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador).

''Nu m-a destabilizat decizia arbitrului (avertisment pentru pasivitate, n. red.), dar din punctul meu de vedere nu a fost neapărat corect, dar asta a fost decizia, o respectăm. Nu despre pasivitate a fost vorba, acolo din acţiunea ei, când am ieşit afară au hotărât că am fugit într-un fel şi mi-a dat penalizare şi m-a pus în poziţie de parter. Nu am fugit, a fost din dinamica luptei, dar nu asta a făcut diferenţa neapărat'', a explicat Andreea Ana.

Românca ar mai putea avea o şansă

Articolul continuă după reclamă

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă prin tuş de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador), miercuri, în sferturile de finală ale cat. 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pe acelaşi subiect

Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, trecuse în optimi de Mariana Drăguţan (Republica Moldova), dar nu a reuşit să se impună în faţa luptătoarei sud-americane, clasată pe 8 la JO de la Tokyo la cat. 50 kg.

Andreea Beatrice Ana este triplă campioană europeană la cat. 55 kg şi mai are şansa de a intra în recalificări, dacă Yepez Guzman se va califica în finală. Alte două reprezentante ale luptelor româneşti vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg). România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Sport » JO 2024. Andreea Beatrice Ana speră să se recalifice şi sâ câştige medalia de bronz, după înfrângerea în faţa luptătoarei din Ecuador