Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024: Florin Arteni şi Florin Lehaci, calificaţi în finală la canatoj, dublu rame masculin: "Am făcut cursa perfectă"

Echipajul de dublu rame masculin al României, format din Florin Lehaci şi Florin Arteni, s-a calificat, miercuri, în finală la Jocurile Olimpice de la Paris, în competiţa de canotaj. Cei doi români au concurat în semifinala a doua, pe care au câştigat-o cu timpul 6:29.86. Ei au obţinut cel mai bun timp din cele două semifinale ale probei.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 14:56

Florin Arteni şi Florin Lehaci JO 2024 Florin Arteni şi Florin Lehaci, calificaţi în finală la canatoja dublu rame masculin - Profimedia

Canotorii români Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au calificat în finala probei masculine de dublu rame, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au câştigat prima semifinală.

 Florin Lehaci şi Florin Arteni s-au calificat în finală la dublu rame

Canotorul Florin Lehaci a afirmat, miercuri, că în semifinalele probei masculine de dublu rame de la Jocurile Olimpice a făcut cursa perfectă, aşa cum a pregătit-o la antrenamente. "Am avut o cursă perfectă, cursa pe care ne-am propus-o şi pe care am pregătit-o. După câte emoţii am trăit ieri, am zis că să nu le dăm şi noi lor aceleaşi emoţii şi să ne facem cursa cât mai bine. După cum se vede, până acum tactica noastră este foarte bună, avem încredere în antrenorul nostru Antonio Colamonici şi avem speranţa că vom face şi de acum încolo alegerile bune, aşa cum am făcut şi până acum", a afirmat Lehaci, relatează Agerpres. 

Articolul continuă după reclamă

El a menţionat că e posibil ca adversarii din finală să îi subestimeze, iar acest lucru s-ar putea să îi ajute. "Adversarii poate cred că au un avantaj în faţa noastră, dar e bine să creadă asta. Suntem foarte încrezători pentru finală. Ştim foarte bine ce avem de făcut şi o să dăm tot ce avem mai bun. Suntem încrezători că fiecare dintre noi va da tot ce are mai bun pentru a aduce României cât mai multe medalii şi cât mai multe performanţe", a explicat Florin Lehaci.

Pe acelaşi subiect

Colegul său de barcă, Florin Arteni, s-a arătat extrem de optimist în ceea ce priveşte numărul medaliilor pe care îl va cuceri lotul României de canotaj la Paris. "A fost o cursă minunată, a fost totul bine azi. Avem o echipă tare, puternică, foarte încrezătoare, tânără, motivată şi până la final eu cred că o să fie un tezaur cu care vom pleca acasă de aici", a precizat Arteni.

Canotorii români Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au calificat în finala probei masculine de dublu rame, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au câştigat prima semifinală. Arteni şi Lehaci, care au condus trei sferturi din cursă, au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 29 sec 86/100, fiind urmaţi de echipajele din Marea Britanie (6:31.56) şi Irlanda (6:32.22).

Primele trei echipaje din fiecare semifinală s-au calificat în Finala A. Finala A va avea loc în data de 2 august, la ora 12:30, precedată de Finala B (11:42). România a obţinut ultima medalie olimpică la dublu rame masculin în 2021, la Tokyo, argint prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.

România a calificat până acum opt echipaje în Finalele A la JO de la Paris: dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin şi opt plus unu feminin.

JO 2024: Programul românilor pe 31 iulie

Canotaj

  • 11:44 dublu rame masculin - semifinale (A/B): Florin Arteni, Florin Lehaci
  • 11:54 dublu rame feminin - semifinale (A/B): Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel
  • 12:44 dublu vâsle feminin, categorie uşoară - semifinale (A/B): Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc
  • 13:02 patru vâsle masculin - Finala B: Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu
  • 13:14 patru vâsle feminin - Finala B: Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş

Înot

  • 23:22 100 m liber masculin - finala: David Popovici

Judo

  • 11:00 90 kg masculin - primul tur: *Alex Creţ - Krisztian Toth (Ungaria)
  • 17:00 90 kg masculin - recalificări şi meciuri pentru medalii: Alex Creţ (dacă se califică)

    * meciul şase pe tatami doi

Tenis de masă

  • 16:00 simplu feminin - optimi: *Bernadette Szocs - Sofia Polcanova (Austria)

    * program nestabilit încă

Tir cu arcul

  • 14:57 individual feminin - primul tur: Mădălina Amăistroaie - Mikaella Moshe (Israel)

Triatlon

  • 11:45 Individual masculin (finala): Felix Duchampt

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » JO 2024: Florin Arteni şi Florin Lehaci, calificaţi în finală la canatoj, dublu rame masculin: "Am făcut cursa perfectă"