Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024. Programul sportivilor români în competiţiile din 8 august: Alina Rotaru-Kottman și Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă se luptă pentru o medalie

JO 2024. Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 8 august, la patru sporturi, atletism, gimnastică ritmică, kaiac-canoe şi lupte.

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 06:52

JO 2024. Programul sportivilor români în competiţiile din 8 august: Alina Rotaru-Kottman și Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă se luptă pentru o medalie - Profimedia

Alina Rotaru-Kottman și Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă se luptă pentru o medalie la săritură în lungime și kaiac-canoe. 

  • Atletism

21:00 săritura în lungime - feminin - finala: Alina Rotaru-Kottmann

Articolul continuă după reclamă
  • Gimnastică ritmică
Pe acelaşi subiect

11:00 individual compus - calificări - prima parte: Annaliese Drăgan

  • Kaiac-canoe sprint

12:30 canoe-2 masculin - 500 m - semifinale: Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă

14:20 canoe-2 masculin - 500 m - finale: Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă

  • Lupte

12:00 categoria 53 kg, feminin - recalificări: Andreea Beatrice Ana - Hyo Gyong Choe

21:50 categoria 53 kg, feminin - meci pentru bronz: Andreea Beatrice Ana - Annika Wendle (dacă se califică)

Clasamentul pe medalii după ziua a 12-a - România a urcat pe locul 14

Delegaţia Statelor Unite este în continuare lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de miercuri, a 12-a zi oficială de competiţii, în timp ce România a urcat două locuri şi se află pe 14 după argintul obţinut de halterofila Mihaela Cambei.

Americanii totalizează 27 de medalii de aur, 35 de argint şi 32 de bronz, fiind urmaţi de China (25-23-17) şi de Australia (18-12-11) etc.

România are opt medalii la JO 2024, trei de aur, patru de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle femininIoana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame femininGianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum și halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Sport » JO 2024. Programul sportivilor români în competiţiile din 8 august: Alina Rotaru-Kottman și Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă se luptă pentru o medalie