Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Contestaţia în cazurile Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea, judecată cel târziu duminică. Şanse mici pentru o medalie la TAS

Gimnastele noastre s-au întors acasă odată cu lotul olimpic de canotaj care a câştigat 5 medalii olimpice. Însă pentru gimnaste, emoţiile continuă. Delegaţia României a contestat felul în care medalia de bronz i-a fost luată Anei Bărbosu. Şi cere şi reexaminarea exerciţiului la sol al Sabrinei Voinea. Federaţia Internaţională de Gimnastică trebuie să răspunsă până duminică. Există şi varianta unui proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Însă cazurile precedente nu ne dau motive de optimism. 

de Redactia Observator

la 07.08.2024 , 20:22

Cu flori şi îmbrăţişări. Aşa au fost primite Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea la întoarcerea de la Paris. Comitetul Olimpic Român a făcut contestaţie pentru rezultatele ambelor gimnaste.

"Momentan aştept să se încheie situaţia care la momentul dat nu este una concretizată. Dar eu sunt mândră de mine. Sunt mândră de colegele mele. Eu sunt împăcată cu mine, pentru că ştiu că mi-am făcut exerciţiul foarte bine", spune Ana Bărbosu, gimnastă.

"Noi vrem să se rezolve această problemă şi să aflăm răspunsul pentru că eu ştiu foarte bine că nu am călcat în afara solului. Şi am muncit foarte mult pentru această olimpiadă, pentru acest rezultat", spune Sabrina Voinea.

Vezi și

Gimnastele vor afla răspunsul final până la finalul săptămânii

Pe acelaşi subiect

Contestaţia făcută de americanca Jordan Chiles, în urma căreia i-a suflat bronzul Anei Bărbosu, a fost făcută după terminarea competiţiei, acuză oficialii români. Au cerut tribunalului ad-hoc de la Jocurile Olimpice să anuleze decizia arbitrelor şi să se revină la clasamentul iniţial. De asemenea, cer reexaminarea exerciţiului Sabrinei Voinea, care ar fi fost penalizată incorect pentru ieşirea în afara suprafeţei.

"In acest caz avem avocatii care au fost alocati din oficiu, pro bono, de la Paris, este o grupare de trei avocati, doua doamne si un domn", spune Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică.

Decizia ar trebui să vină până la finalul săptămânii, când se încheie Jocurile Olimpice. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, cazul merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Tot astăzi s-au întors în ţară şi canotorii care ne-au adus aurul olimpic

"Vorbim despre această ediţie de jocuri, aşa cum spuneam inainte să plecăm, va fi istorică. A fost. Rezultatele sunt ft bune, mult mai bune decât editia trecută", spune Simona Radiş, campioană olimpică.

"Este o medalie olimpică, suntem campioni olimpici, va trece vacanţa după o luam de la capăt si toată lumea este egală din nou", spune Andrei Cornea, campion olimpic.

Între timp, Cătălin Chirilă s-a calificat, direct în semifinale la concursul de canoe simplu de la Jocurile Olimpice Paris 2024, terminând pe primul loc în seria sa, cu timpul de 3:44.75. El a stabilit un nou record olimpic în urma acestei performanțe.

România este în prezent pe locul 16 în topul ţărilor prezente la Olimpiadă, cu trei medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Sport » Contestaţia în cazurile Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea, judecată cel târziu duminică. Şanse mici pentru o medalie la TAS