Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Live Text Lituania - România 1-2, LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. "Tricolorii" caută a patra victorie în UEFA Nations League

Naţionala de fotbal a României înfruntă Lituania, în deplasare, în etapa a patra a grupelor din UEFA Nations League, meci transmis în direct de Antena 1 şi în AntenaPLAY. "Tricolorii" caută a patra victorie consecutivă. În primele trei partide din grupa din Liga Naţiunilor, România a învins cu 3-0 Kosovo, cu 3-1 Lituania și cu 3-0 naționala din Cipru.

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 23:19

România caută, în Lituania, a patra victorie consecutivă din UEFA Nations League România caută, în Lituania, a patra victorie consecutivă din actuala ediţie a UEFA Nations League - Facebook/ Echipa naţională de fotbal a României

Urmăriți aici LIVE TEXT cele mai importante momente ale meciului Lituania - România, transmis în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY:

Minutul 64: GOL România, după un contratac superb executat de tricolori! A înscris Denis Drăguș!

Articolul continuă după reclamă

Minutul 46: Partida s-a reluat. Urmează 45 de minute ce pot aduce o nouă victorie pentru "generația de suflet". Mircea Lucescu nu a efectuat nicio schimbare în primul 11.

Pe acelaşi subiect

Minutul 45: Lituania - România 1-1 la pauză.

Minutul 31: Ocazie pentru România! Denis Drăguş a avut o lovitură de cap periculoasă, însă portarul Gertmonas a respins in extremis.

Minutul 18: Răzvan Marin egalează din penalty, tot după un henț în careu! Tricolorii au reușit să revină rapid în joc!

Minutul 7: Lituanienii au deschis scorul din penalty, după o minge respinsă de Rațiu. Arbitru a considerat că este atingere nereglementară a mingii cu mâna.

Minutul 1: A început partida Lituania - România!

UPDATE Echipele de start

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin, M. Marin, Stanciu-cpt. – Man, Drăguș, Mihăilă.

Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Pușcaș, Dican, Hagi, Fl. Coman,  Olaru, Mitriță.

Selecționer: Mircea Lucescu

LITUANIA: Gertmonas – Lekiatas, Girdvainis, Tutyškinas – Širvys, Slivka, Vorobjovas, Gineitis, Lasickas – Golubickas, Kučys.

Rezerve: Bertašius, Mikelionis – Upstas, Kalinauskas, Matulevičius, Paulauskas, Černych, Antanavičius, Paulauskas, Milašius, Barauskas, Dolžnikov.

Selecționer: Edgaras Jankauskas

Miza meciului Lituania - România, din grupele UEFA Nations League

Formaţia noastră a avut un parcurs exemplar până acum, în actuala ediţie a UEFA Nations League, bifând trei victorii la rând, 3-0 în Kosovo, 3-1 cu Lituania acasă şi 3-0 în Cipru, astfel că formaţia noastră conduce cu autoritate grupa din care mai fac parte cele trei echipe amintite.

Totuşi, "tricolorii" nu trebuie să se culce pe o ureche. Ei sunt obligaţi să aibă un parcurs cât mai bun în UEFA Nations League, pentru a-şi asigura câştigarea grupei şi promovarea în liga a doua valorică, dar şi un traseu accesibil în preliminariile pentru Mondialul din 2026 şi la un eventual baraj de calificare la turneul final de peste doi ani.

Astfel, România este obligată să bifeze o nouă victorie, în Lituania, formaţie care totuşi ne-a pus probleme serioase în meciul de la Bucureşti, câştigat de echipa noastră abia pe final.

Misiunea României este cu atât mai grea dacă ne gândim că "tricolorii" au trecut, într-un interval scurt de timp, de la temperatura ridicată din Cipru la o temperatură scăzută în Lituania, unde sunt condiţii meteo cu totul diferite. 

Pe de altă parte, România întâlneşte o formaţie care nu a mai câştigat un meci din iunie şi un meci oficial din martie, deci nu trebuie să ne surprindă că echipa noastră este văzută favorită de casele de pariuri, având o cotă la victorie de aproape patru ori mai bună decât a adversarilor.

Din cei 25 de fotbalişti selecţionaţi iniţial pentru dubla din această lună, cu Cipru şi Lituania, selecţionerul Mircea Lucescu a fost obligat să renunţe la fundaşul stânga Nicuşor Bancu, suspendat, în timp ce în legătură cu al doilea fotbalist care ratează foaia de meci a avut de ales între Victor Dican, de la Farul Constanţa, şi Alexandru Paşcanu, de la Rapid Bucureşti, iar în cele din urmă a decis să renunţe la fotbalistul Rapidului.

În aceste condiţii, echipa probabilă a României ar putea arăta astfel: Niţă - Raţiu, Drăguşin, Burcă, Chipciu - Răzvan Marin, Marius Marin, Stanciu - Man, Alibec, Mitriţă. Pentru postul de vârf împins, centru-înaintaş, Mircea Lucescu a avut de ales între Drăguş şi Alibec şi pare că va decide să-l folosească pe cel din urmă, Alibec fiind considerat un atacant mai tare pe picioare şi pregătit să se ia la trântă cu puternicii fundaşi lituanieni.

De partea cealaltă, Lituania i-ar putea arunca în luptă pe Edvinas Gertmonas, portarul formaţiei Universitatea Cluj, şi Rokas Lekiatas, de la Universitatea Craiova, dar şi pe Gvidas Gineitis, de la Torino, Pijus Širvys, de la NK Maribor, sau Vykintas Slivka, de la Sagan Tosu, cei mai bine cotaţi fotbalişti din lotul Lituaniei, conform site-urilor de specialitate.

Lituania - România, din UEFA Nations League, ÎN DIRECT pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Vă reamintim că meciul dintre Lituania şi România, de marţi seara, de la ora 21.45, este transmis ÎN DIRECT de Antena 1 şi în AntenaPLAY. De altfel, în AntenaPLAY trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai evenimente sportive unul şi unul. De exemplu, în 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații AntenaPLAY pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Sport » Lituania - România 1-2, LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. "Tricolorii" caută a patra victorie în UEFA Nations League