Lovitură pentru Dinamo. Ionuţ Negoiţă a fost trimis în judecată, clubul ar putea fi sancţionat drastic
Dinamo a primit o lovitură dură, după ce Ionuţ Negoiţă a fost trimis vineri în judecată. Clubul ar putea fi sancţionat drastic.
Dinamo a primit o lovitură dură, după ce Ionuţ Negoiţă a fost trimis vineri în judecată. Clubul ar putea fi sancţionat drastic, deoarece acuzaţiile aduse patronului dinamovist vizează ieşirea din insolvenţă a grupării din Ştefan cel Mare.
Negoiţă e acuzat de bancrută frauduloasă în legătură cu clubul. Concret, deşi ştia că erau active în valoare contabilă netă de 16 milioane de lei şi o valoare reală de peste 5 milioane de lei, a votat reorganizarea clubului fără a include aceste active.
Alături de Negoiţă, un avocat şi administratorul judiciar al clubului, Cătălin Dascăl, au fost şi ei trimişi în judecată.
Pentru acuzaţia de fraudare a statului cu 18 milioane de lei, Neogiţă riscă închisoare între 6 luni şi 5 ani. Totodată, clubul ar putea avea de suferit, pentru că s-ar putea considera că a ieşit din insolvenţă, în 2016, în mod fraudulos.
- Noi dezvăluiri în cazul morții lui Raul Ciobanu, bărbatul strivit de un container cu marfă într-un supermarket....
- Accidentul de azi dimineață din Buzău, provocat de o șoferiță de 27 de ani care a vrut să depășească un...
- Ambasada Germaniei răspunde lui Florin Iordache în acelaşi ton cu Ambasada Franţei
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în calitate de administrator special al societăţii Dinamo 1948 SA, în cadrul procedurii de insolvenţă, la data de 22 octombrie 2014, în momentul în care a semnat planul de reorganizare şi a făcut prezentarea şi evaluarea activelor aflate în patrimoniul societăţii Dinamo 1948 SA, Valentin Cristian Gheorghiţă a omis (a ascuns) o parte din activele acestei societăţi, cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei, formate din stocuri în valoare de 504.158 lei, creanţe în valoare de 4.449.796 lei şi disponibilităţi băneşti existente în casierie şi conturi la bănci în cuantum de 225.078 lei, în scopul reducerii frauduloase a creanţelor bugetare.
Procurorii mai susţin că, pentru aprobarea şi implementarea frauduloasă a planului de reorganizare, întocmit în fals, Valentin Cristian Gheorghiţă a beneficiat de sprijinul lui Ionuţ Negoiţă, care, la data de 17.11.2014, în scopul de a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce în mod fraudulos creanţele bugetare, a votat atât direct, cât şi indirect (prin intermediul societăţilor pe care le controla) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, cunoscând că în acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei.
Elena Cosma este acuzată că, în calitate de asociat în cadrul societăţii Z.R.P.I. SPRL, în cursul lunii octombrie 2014, a întocmit în fals planul de reorganizare a societăţii Dinamo 1948 SA, prin omisiunea (ascunderea) unor active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei, despre care avea cunoştinţă, în scopul de a frauda creditorii bugetari.
De asemenea, Cătălin Andrei Dascăl este acuzat că, în calitate de administrator judiciar al societăţii Dinamo 1948 SA, începând cu data deschiderii procedurii de insolvenţă, adică 11 iunie 2014, i-a sprijinit, prin diverse activităţi, pe reprezentanţii societăţii Dinamo 1948 SA, respectiv pe avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă şi pe Ionuţ Negoiţă în acţiunea de fraudare a creditorilor bugetari.
Potrivit unor surse judiciare, în cadrul procesului s-au constituit părţi civile ANAF, Primăria sectorului 2, Institutul Naţional de Medicină Sportivă şi ITM.
Dosarul are 74 de volume şi a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰