Antena Meniu Search
x

Luis Rubiales, suspendat pentru trei ani de FIFA, după ce a sărutat-o cu forţa pe fotbalista Jenni Hermoso

Luis Rubiales a fost suspendat pentru o perioadă de trei ani de Comisia de Disciplină a FIFA, de la toate activităţile legate de fotbal, după ce a sărutat-o cu forţa pe fotbalista Jenni Hermoso, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 15:42

Luis Rubiales, suspendat pentru trei ani de FIFA, după ce a sărutat-o cu forţa pe fotbalista Jenni Hermoso
Luis Rubiales, suspendat pentru trei ani de FIFA, după ce a sărutat-o cu forţa pe fotbalista Jenni Hermoso - Profimedia

Sărutul, despre care atacantul Hermoso spune că nu a fost consensual, a stârnit furie, Rubiales renunțând în cele din urmă din rolul său în septembrie. Ulterior, Hermoso a depus o plângere legală împotriva lui Rubiales.

Luis Rubiales, suspendat pentru trei ani

Luni, organismul mondial de conducere Fifa a anunțat interdicția de trei ani pentru încălcarea articolului 13 din codul său disciplinar.

Acesta a confirmat că cazul se referea la "evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale Feminine FIFA din 20 august 2023, pentru care domnul Rubiales fusese suspendat provizoriu pentru o perioadă inițială de 90 de zile".

Pe acelaşi subiect

"Fifa își reiterează angajamentul absolut de a respecta și proteja integritatea tuturor oamenilor și de a se asigura că sunt respectate regulile de bază de conduită decentă", se arată într-un comunicat.

"Acesta a adăugat că decizia rămâne „supusă unei posibile căi de atac".

Articolul 13 din Codul disciplinar FIFA se referă la comportamentul ofensiv și la încălcarea principiilor fair-play-ului.

Fostul preşedinte al Federaţiei de Fotbal susţine că sărutul a fost "reciproc"

Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a susținut că sărutul de la ceremonia de prezentare de după meci a fost "reciproc", dar Hermoso a spus în mod constant că nu a fost.

Incidentul a umbrit victoria istorică a Spaniei de la Sydney, Australia.

Luna trecută, o ședință la instanța națională din Madrid a luat în considerare o plângere penală de agresiune sexuală și constrângere împotriva lui Rubiales, căruia i s-a interzis ulterior să meargă la 200 m de Hermoso. El a negat acuzațiile.

Acțiunile lui Rubiales au atras critici pe scară largă, majoritatea echipei câștigătoare a Cupei Mondiale boicotând echipa națională până când s-au făcut schimbări în cadrul federației de fotbal.

Antrenorul câștigător al Cupei Mondiale, Jorge Vilda, a fost demis în septembrie și este investigat ca parte a dosarului penal împotriva Rubiales.

Hermoso, care a spus că imaginea ei a fost pătată de sărut, s-a întors la echipa națională în octombrie și a marcat o câștigătoare în minutul 89 împotriva Italiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » Luis Rubiales, suspendat pentru trei ani de FIFA, după ce a sărutat-o cu forţa pe fotbalista Jenni Hermoso