Antena Meniu Search
x

Manchester City - Leipzig 7-0, în optimile Ligii Campionilor. Erling Haaland a făcut istorie cu cele 5 goluri marcate

Manchester City s-a calificat ''en fanfare'' în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a spulberat formaţia germană RB Leipzig cu scorul de 7-0 (3-0), marţi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor, într-un meci în care atacantul norvegian Erling Haaland a marcat cinci goluri.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 00:23

Manchester City - Leipzig 7-0, în optimile Ligii Campionilor.
Manchester City - Leipzig 7-0, în optimile Ligii Campionilor. Erling Haaland a făcit istorie cu cele 5 goluri marcate - Profimedia

După 1-1 în deplasare, echipa antrenată de Pep Guardiola şi-a demolat adversara, graţie unei prestaţii memorabile a lui Haaland, autor a cinci goluri (22 - penalty, 24, 45+2, 53, 57), la care s-au adăugat reuşitele splendide ale lui Ilkay Gundogan (49) şi Kevin De Bruyne (90+2). Meciul a început cu o mare ratare a gazdelor, Gundogan trimiţând mult peste poartă din demivoleu (3). Haaland a fost periculos în min. 11, când a depăşit doi fundaşi şi a împins balonul spre poartă, dar Blaswich a blocat.

Echilibrul a fost rupt de un penalty acordat gazdelor, pentru henţ la Henrichs, în urma arbitrajului video, decizie îndelung contestată de oaspeţi. Haaland a transformat lovitura de pedeapsă (22), iar câteva zeci de secunde mai târziu a înscris din nou (24), reluând în plasă mingea revenită din bară, după şutul lui De Bruyne. Norvegianul a fost aproape de hat-trick, dar Blaswich a salvat un gol ca şi făcut (31). Portarul german şi-a făcut datoria şi la mingea expediată de Gundogan (39), dar nu a mai putut face nimic în minutele suplimentare ale primei reprize (45+2), când Ruben Dias a trimis mingea în bară, Haaland a urmărit şi a trimis în plasă.

Un record pentru Haaland

Haaland a devenit astfel jucătorul care a marcat 30 de goluri în Champions League în cele mai puţine partide, depăşindu-i pe Ruud van Nistelrooy (34 jocuri), Robert Lewandowski (46), Lionel Messi (48). De asemenea, este cel mai tânăr jucător care a ajuns la 30 de goluri în Liga Campionilor (22 de ani, 236 zile), depăşindu-i pe Kylian Mbappe (22 ani, 352 zile) şi pe Lionel Messi (23 ani, 131 zile).

Pe acelaşi subiect

Scorul a început să ia proporţii, după ce Gundogan a marcat (49), cu un şut din careu, după ce a primit o pasă de la Grealish şi l-a driblat pe Haidara. Haaland şi-a completat evoluţia cu încă două goluri, înscrise în min. 53, după ce Blaswich respinsese anterior un şut al scandinavului şi o reluare a lui Akanji la aceeaşi fază, şi min. 57.

Erling Haaland este doar al treilea jucător care reuşeşte să marcheze cinci goluri într-un meci din Champions League (nimeni nu a reuşit să înscrie mai multe). Înaintea sa, brazilianul Luiz Adriano a înscris de cinci ori pentru Şahtior Doneţk, pe 21 aprilie 2014, în victoria cu 7-0 în deplasare cu BATE Borisov, şi Lionel Messi, pe 7 martie 2012, în FC Barcelona - Leverkusen 7-1.

Ultima jumătate de oră, după ce Guardiola i-a schimbat pe Haaland, Gundogan şi Grealish, City nu a mai forţat, dar a mai înscris o dată, prin De Bruyne (90+2), cu un şut superb din marginea careului.

Pe City of Manchester Stadium, în faţa a 52.038 de spectatori, au evoluat echipele:

Manchester City: Ederson - Stones (Sergio Gomez, 64), Akanji, Ruben Dias, Ake - Rodri (Kalvin Phillips, 63) - B. Silva, De Bruyne, Gundogan (căpitan; Mahrez, 55), Grealish (Foden, 55) - Haaland (Julian Alvarez, 63). Antrenor: Josep Guardiola.

RB Leipzig: Blaswich - Henrichs (Klostermann, 80), W. Orban (căpitan), Gvardiol, Raum - Laimer, Kampl, Haidara (Simakan, 63) - Szoboszlai (Olmo 72), Werner (Poulsen 62), Forsberg (André Silva, 62). Antrenor: Marco Rose.

Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Manchester City - Leipzig 7-0, în optimile Ligii Campionilor. Erling Haaland a făcut istorie cu cele 5 goluri marcate