Antena Meniu Search
x

Messi, invitat să intre în "veșnicie" și să-și imprime urma în Hall of Fame-ul emblematicului stadion Maracana: "Este un geniu!''

Căpitanul naționalei Argentinei Lionel Messi, câștigător al Cupei Mondiale, a fost invitat să intre în "veșnicie", lăsându-și urma în Hall of Fame-ul emblematicului stadion Maracana din Brazilia, a anunțat Superintendența de sport a statului Rio de Janeiro.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 07:54

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

După ce Argentina a câștigat Cupa Mondială, învingând Franța cu 4-2 la penalty-uri într-o finală de infarct, organismul public care administrează stadionul a repetat invitația adresată lui Messi, făcută pentru prima dată când "Albiceleste" a câștigat Copa America în 2021.

"Messi și-a demonstrat deja importanța pe teren și în afara lui. Este un jucător care se află de ani de zile la cel mai înalt nivel din istoria fotbalului", a declarat președintele superintendenței, Adriano Santos, într-o scrisoare trimisă căpitanului argentinian Messi prin intermediul Federației Argentiniene de Fotbal (AFA). "Și nimic nu ar putea fi mai potrivit decât ca Maracana să îi aducă și ea un omagiu. La urma urmei, Messi este un geniu cu mingea", a adăugat el.

Stadionul istoric Maracana a găzduit două finale ale Cupei Mondiale, în 1950 și 2014, și i-a găzduit pe Messi și echipa atunci când aceasta a devenint campioană la Copa America 2021, învingând Brazilia cu 1-0.

Urmele lui Messi pe Walk of Fame de la Maracana vor sta alături de nume mari ale Braziliei, precum Pele, Garrincha, Rivelino și Ronaldo, plus alți jucători de renume mondial, printre care Elias Figueroa din Chile, Dejan Petkovic din Serbia, Eusebio din Portugalia, Sebastian Abreu din Uruguay și Franz Beckenbauer din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Messi, invitat să intre în "veșnicie" și să-și imprime urma în Hall of Fame-ul emblematicului stadion Maracana: "Este un geniu!''