Antena Meniu Search
x

Mic dejun gratuit pentru bicicliști, în intersecţiile mari din Târgu Mureş

O cursă cu bicicleta în traficul aglomerat poate avea şi momente frumoase. Li se întâmplă în această săptămână bicicliştilor din Târgu Mureş care sunt întâmpinaţi cu o gustare dulce şi o cafea dacă trec dimineaţa prin cinci intersecţii mari din oraş.

de Redactia Observator

la 16.09.2020, 17:18

Vezi și
  • Iniţiativa are drept scop încurajarea folosirii mijloacelor de transport alternativ.
  • Evenimentul a ajuns la a patra ediţie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Sandor Gall, director executiv fundația comunitară Mureș: Scopul nostru este să creştem ponderea bicicliştilor în trafic, dar este foarte greu fără o infrastructură. Foarte mulţi oameni nu folosesc bicicleta pentru că nu se simt în siguranţă în trafic. 

Bicicliştii au primit cu încântare campania. Dar şi ei sunt nemulţumiţi de trafic şi de riscurile pe care şi le asumă zi de zi.

Poliţia mureşeană, implicată şi ea în eveniment, le va oferi bicicliştilor sfaturi pentru siguranţa rutieră, cu atât mai mult cu cât şoferii devin de multe ori un real pericol pentru cei pe două roţi.

Emanuela Rugină purtător de cuvânt IPJ Mureș: Poliţiştii de prevenire precum şi cei rutieri vor aborda siguranţa rutieră mai exact pe cea a bicicliştilor.

Evenimentul a ajuns la a patra ediţie. Însă, cu toate că ar fi trebuit să fie mai amplu şi să cuprindă mai multe acţiuni, anul acesta pandemia le-a stricat planurile organizatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Mic dejun gratuit pentru bicicliști, în intersecţiile mari din Târgu Mureş