Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Sportului, după retragerea jucătoarelor de tenis de la Jocurile Olimpice: "Este lipsă de patriotism". Ar putea fi retrasă finanţarea pentru Federaţia de Tenis

Scandal fără precedent în sportul românesc. Cele mai bune jucătoare de tenis din România nu merg la Olimpiadă. Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak spune că e un semnal toxic pentru întreg sportul românesc şi ameninţă că va tăia finanţarea federaţiei conduse de Ion Ţiriac. Iar Comitetul Olimpic anunţă o anchetă.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 20:43

Vezi și
  • Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig au anunţat că nu participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi aveau dreptul.

"Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, însă, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă necesită mai mult timp!", a fost mesajul transmis de Simona Halep. Sportiva a fost prima care s-a retras de la Olimpiadă. Au urmat şi celelalte sportive calificate la Tokyo: Sorana Cîrstea și Patricia Țig. 

Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: Din păcate celelalte fete au jucat prea mult. Le înţeleg că le e frică să se ducă. Stau închise în hotel.

În plus, participarea la Tokyo nu aduce nici bani, nici puncte în clasamentul profesionist. În acelaşi timp cu Olimpiada va începe sezonul pe hard din America, decisiv în pregătirea US Open. Nu întâmplător, Rafael Nadal şi Serena Williams au renunţat şi ei la turneul olimpic. Nicio explicaţie nu este suficientă pentru ministrul Sporturilor.

Federaţia Română de Tenis ar putea rămâne fără finanţare de la stat

Pe acelaşi subiect

Eduard Novak, ministrul Sportului: Aceste fete refuză să participe la cel mai presus eveniment pentru un sportiv, olimpismul. E lipsă de patriotism.

Eduard Novak ameninţă că va tăia fondurile pentru Federaţia de Tenis. În replică, Ion Ţiriac spune că statul ar trebui să investească în baze sportive.

Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: Degeaba fac eu academie, ar fi doar 50-100 de copii. Tenisul, tare îmi e frică că, după Halep, vine Sahara. 

În absenţa Simonei Halep, drapelul României va fi purtat la Tokyo de canotoarea Mădălina Bereș şi înotătorul Robert Glință.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Ministrul Sportului, după retragerea jucătoarelor de tenis de la Jocurile Olimpice: "Este lipsă de patriotism". Ar putea fi retrasă finanţarea pentru Federaţia de Tenis