Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de tenis feminin la Jocurile Olimpice. Ministrul Sportului, reacţie dură: "Un mesaj toxic"

România nu va avea nicio reprezentată la proba de simplu, la competiţia de tenis de la Jocurile Olimpice. Toate cele 3 sportive eligibile au anunţat că nu vor participa.

de Redactia Observator

la 01.07.2021 , 12:48

România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de tenis feminin la Jocurile Olimpice. Ministrul Sportului, reacţie dură pe Facebook: "Un mesaj toxic"
- Hepta

Simona Halep a anunţat că se retrage din cauza unei accidentări, Patricia Ţig a precizat că preferă să se concentreze pe turneele WTA, iar Ion Ţiriac susţine că nici Sorana Cîrstea nu va participa.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, s-a arătat dezamăgit de acest lucru şi a anunţat că va analiza serios situaţia de Federaţia Română de Tenis.

"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz", a fost mesajul postat de Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Pe tabloul de simplu feminin de la Jocurile Olimpice vor fi prezente 64 de jucătoare. O ţară are voie să trimită maximum 4 sportive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de tenis feminin la Jocurile Olimpice. Ministrul Sportului, reacţie dură: "Un mesaj toxic"