Antena Meniu Search
x

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată de retragerea jucătoarelor de tenis de la JO de la Tokyo

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a decis joi în ședința Comitetului Executiv analizarea situației create în urma retragerii jucătoarelor de tenis din Echipa Olimpică „Team Romania”.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 17:08

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată de retragerea jucătoarelor de tenis de la JO de la Tokyo
Ana Bogdan - Profimedia

Potrivit unui comunicat al COSR, Federația Română de Tenis a informat instituția, în 20 iunie, că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu sunt accidentate și este necesară retragerea lor din Echipa Olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru competiția olimpică, dar a renunțat la participare, potrivit Mediafax.

„Din motive justificate, ținând cont de prejudiciul de imagine și cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanță, Comisia Medicală și Comisia de Etică vor analiza cazul creat și vor înainta concluziile Comitetului Executiv”, a transmis COSR.

Reprezentanții Comitetului Olimpic susțin că au sprijinit și finanțat în acest ciclu olimpic Federația Română de Tenis pentru pregătirea componenților Lotului Olimpic.

„Participarea sportivilor români în competiția olimpică de tenis mai este posibilă după validarea locurilor cotă. Astfel, dublul feminin Monica Niculescu - Raluca Olaru este eligibil pentru a participa la Jocuri iar Horia Tecău și Florin Mergea așteaptă un wild-card din partea Federației Internaționale. Data limită de acordare, 5 iulie 2021”, se mai arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Sportului ia în calcul reducerea finanțării pentru Federația Română de Tenis, de anul viitor, deoarece toate jucătoarele românce de tenis calificate la Olimpiadă s-au retras din competiție

Și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și-a arătat joi, printr-o postare pe Facebook, dezamăgirea referitoare la faptul că toate jucătoarele române de tenis care au dreptul de a participa la Jocurile Olimpice s-au retras din competiție.

„Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre”, a scris acesta pe pagina sa de socializare. ”Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”, a scris ministrul Novak pe Facebook.

Potrivit clasamentului publicat după turneul de la Roland Garros, pe baza căruia sunt stabiliţi participanţii la turneul olimpic de tenis, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig ar fi fost reprezentantele României la JO.

Însă Halep nu s-a refăcut după accidentarea la gambă şi a trebuit să se retragă din turneu, Ţig a declarat că nu doreşte să participe, iar Sorana Cîrstea nu îndeplinea condiţia de a fi jucat în Cupa Federaţiei, ea anunţând că nu va mai răspunde convocării în echipa României. Totuşi, Cîrstea ar fi putut primi o derogare din partea ITF, la solicitarea FR Tenis, şi juca astfel la JO, dar nu a cerut acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată de retragerea jucătoarelor de tenis de la JO de la Tokyo