Antena Meniu Search
x

Momente care au impresionat la RIO 2016 - cereri în căsătorie, solidaritatea arătată de Nikki Hamblin şi Abbey D’Agostino, manifestarea de bucurie a lui Kawai (FOTO)

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost marcate de momente care i-au impresionat pe iubitorii sportului, cum ar fi cele cererile în căsătorie din timpul competiţiei, solidaritatea arătată de sportivele Nikki Hamblin şi Abbey D’Agostino, manifestarea de bucurie a japonezei Risako Kawai şi zâmbetul lui Usain Bolt către camera foto pe finalul cursei de 100 de metri.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost marcate de momente care i-au impresionat pe iubitorii sportului, cum ar fi cele cererile în căsătorie din timpul competiţiei, solidaritatea arătată de sportivele Nikki Hamblin şi Abbey D’Agostino, manifestarea de bucurie a japonezei Risako Kawai şi zâmbetul lui Usain Bolt către camera foto pe finalul cursei de 100 de metri.

Cereri în căsătorie

Prima a fost cea făcută de Marjorie Enya, voluntar la Rio, iubitei sale, jucătoarea de rugby Isadora Cerullo, la finalul unui meci.

Chinezoaica He Zi sărbătorea medalia de argint la sărituri în apă, trambulină 3 metri, în momentul în care iubitul ei, tot un sportiv, Qin Kai, a cerut-o în căsătorie în faţa camerelor de luat vederi şi a publicului.

La 15 august, Charlotte Dujardin a câştigat medalia de aur la echitaţie, iar iubitul ei, Dean Wyatt Golding a profitat pentru a-i transmite un mesaj din tribună: "Acum te căsătoreşti cu mine?"

O zi mai târziu, americanul Will Claye, medaliat cu argint la triplusalt, a cerut-o în căsătorie pe atleta Queen Harrison.

Căsătorie

Voleibalista Yael Castiglione chiar s-a căsătorit în satul olimpic la 11 august, cu fostul voleibalist Marcus Eloe. Ceremonia a fost budistă.

Sinceritate

Înotătoarea chineză Fu Yuanhui a cucerit publicul cu sinceritatea sa din timpul interviurilor, ea nerealizând că a câştigat o medalie până când i-a spus reporterul şi altă dată spunând că nu a putut concura la cel ma bun nivel deoarece este la menstruaţie. "Uau, am fost atât de rapidă! Mi-am folosit toată energia mistică", a spus ea după câştigarea medaliei de bronz.

Bucurie

Risako Kawai a sărbătorit câştigarea medaliei de aur la lupte libere la Rio trântindu-şi antrenorul de două ori şi apoi purtându-l pe umeri, spre amuzamentul pubicului din Carioca Arena 2.

Solidaritate

Ziua de 16 august de la Jocurile Olimpice de la Rio a fost marcată de o frumoasă solidaritate în serii la 5000 metri la atletism, unde neo-zeelandeza Nikki Hamblin a continuat în lacrimi, după ce a antrenat-o într-o căzătură pe americanca Abbey D'Agostino, care a încheiat cursa ultima. Nikki Hamblin a căzut în linia dreaptă, iar Abbey D'Agostino a căzut după ea. Aceasta din urmă s-a ridicat imediat şi s-a întors pentru a o ajuta pe Hamblin. Cele două au reluat cursa rapid, dar D'Agostino a fost nevoit să se oprească, acuzând dureri la genunchiul drept. După câţiva paşi, şchiopătând, ea s-a aşezat pe teren şi a început să plângă. Hamblin, aflată alături de ea, s-a oprit, şi a îmbrăţişat-o, iar apoi a reluat cursa cu lacrimile în ochi.

Triplete şi gemene la maraton

Lily, Leila şi Liina Luik din Estonia au concurat la maraton. Lily a terminat a 97-a, Leila a 114-a, iar Liina nu a încheiat cursa. Printre concurente s-au aflat şi gemenele identice Hye-Song Kim şi Hye-Gyong Kim din Coreea de Nord, care au alergat umăr la umăr întreaga cursă şi au încheiat pe locurile 10 şi 11.

Plonjon pentru medalia de aur

Shaunae Miller din Bahamas a "plonjat" pe linia de sosire a probei de 400 de metri de la Jo de la Rio pentru a fi sigură că nu ratează medalia de aur. Miller s-a aruncat pe linia de sosire, iar acest "plonjon" a ajutat-o să câştige medalia de aur, la foto finiş, în detrimentul favoritei Allyson Felix.

Jocurile Olimpice de la Rio au fost şi scena unor momente neplăcute. Încă de la început, mai multe delegaţii au semnalat probleme în satul olimpic: apartamente nefinisate, probleme cu ţevile, inundaţii, lipsă de curăţenie. Pe parcursul competiţiei, unii sportivi chiar au afirmat că au fost victimele unor furturi sau jafuri la Rio.

Înotătorii americani Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger şi Jimmy Feigen s-au numărat printre sportivii care au susţinut că au fost jefuiţi la Rio. Eu au afirmat chiar că au fost ameninţaţi cu o armă. Ulterior s-a dovedit însă că sportivii au provocat un scandal şi au devastat toaleta unei benzinării, iar un agent de pază a scos arma pentru a-i împiedica să plece înainte să vină poliţia sau să plătească daune.

La Rio au existat probleme şi cu transportul sportivilor, existând relatări conform cărora şoferii autocarelor care îi transportau pe concurenţi s-au rătăcit.

În plus, pe reţelele de socializare au devenit virale imaginile cu apa din bazinul pentru sărituri devenită verde din cauza algelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Momente care au impresionat la RIO 2016 - cereri în căsătorie, solidaritatea arătată de Nikki Hamblin şi Abbey D’Agostino, manifestarea de bucurie a lui Kawai (FOTO)