Antena Meniu Search
x

Video Novak Djokovic, nouă declaraţie cotroversată: "Puterea de decizie asupra a ceea ce fac cu corpul meu este mai importantă decât orice titlu"

Novak Djokovic este din nou în mijlocul unei controverse uriaşe. Cel mai bun jucător al lumii spune că nu e antivaccinist, dar că preferă să rateze trofee decât să se imunizeze. Explicaţiile vin după ce sârbul nu a fost lăsat să participe la Australian Open şi riscă să nu joace nici la Wimbledon sau Roland Garros. 

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 21:30

Vezi și

Pentru prima dată după scandalul de la Australian Open, Novak Djokovic a explicat lumii întregi decizia de a nu se vaccina. Mărturia a venit într-un interviu exclusiv pentru BBC. 

"Să am putere de decizie asupra a ceea ce fac cu corpul meu este mai important decât orice titlu, decât orice altceva. Încerc să am o relaţie cât mai bună posibilă cu corpul meu", spune Djokovic.

Iar pentru asta, sârbul este gata să sacrifice chiar şi participarea la turneele de mare şlem care impun ca jucătorii să fie vaccinaţi. 

"Înţeleg consecinţele deciziilor mele. Înţeleg că pentru că nu sunt vaccinat azi nu pot să particip la majoritatea turneelor, la acest moment. Este un preţ pe care sunt pregătit să îl plătesc", a mai spus sportivul

Pe acelaşi subiect

Explicaţiile lui Nole nu au convins pe toată lumea. Ba chiar au stârnit ironii.  

"Nu suntem o companie aeriană, dar zburăm avioane'', a scris Ryanair pe Twitter.

"Sper că asta îl va încuraja să îşi creeze propria asociaţie de jucători şi turnee".

"Mult succes să angajeze staff şi oficiali care sunt dornici să îşi asume riscul de a fi expuşi la jucători infectaţi", s-au amuzat utilizatorii pe Twitter. Oamenii îl acuză pe tenismen că nu se gândeşte şi la cei din jur.  

Djokovic nu are nicio explicaţie pentru cum este posibil să se opună vaccinului, dar să nu fie un anti-vaxxer. Laudă impactul global al vaccinurilor, dar spune că este de datoria celorlalţi să le facă. Este o ruşine.

Novak Djokovic nu a putut participa la Australian Open pentru că nu este vaccinat. Guvernul australian i-a anulat viza, l-a ţinut sub pază într-un hotel şi în cele din urmă l-a invitat să părăsească ţara. Liderul mondial urmează să joace primul său turneu din 2022 săptămâna viitoare la Dubai, unde autorităţile nu impun jucătorilor obligativitatea imunizării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Novak Djokovic, nouă declaraţie cotroversată: "Puterea de decizie asupra a ceea ce fac cu corpul meu este mai importantă decât orice titlu"