Antena Meniu Search
x

Galerie foto O luptătoare MMA a murit la doar 18 ani. Familia este devastată: "Te vom iubi până la sfârșitul timpului. O bucăţică din noi a fost smulsă”

Starul MMA în ascensiune, Victoria Lee a murit luna trecută la vârsta de 18 ani, a confirmat familia ei. Sora sportivei a publicat un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.01.2023, 09:02

Lee era unul dintre cei mai promițători artiști de arte marțiale mixte din lume și îşi câştigase porecla „The Prodigy”. Tânăra de 18 ani, nativă din Hawaii, provenea dintr-o familie puternic ancorată în sfera sporturilor de tip MMA. Sora ei, Angela, deţine titlul mondial ONE Championship la categoria atomică, în timp ce fratele lor, Christian, este campionul ONE la categoria ușoară.

Sportiva a murit în a doua zi de Crăciun

Sora lui Lee a confirmat că tânăra sportivă a murit subit pe 26 decembrie. Anunţul a fost făcut public într-o postare pe Instagram. Nu a fost făcută publică nicio cauză a morții.

A plecat prea devreme și familia noastră a fost complet devastată din acel moment. Ne este dor de ea... mai mult decât orice pe lumea asta. Familia noastră nu va mai fi niciodată la fel. Viața nu va mai fi niciodată la fel. Victoria a fost cel mai frumos suflet care a trăit vreodată. Era cea mai bună surioară din lume. Cea mai bună fiică, cea mai bună nepoată și cea mai bună nașă/mătușă pentru Ava și Alia. Ne este atât de dor de tine, surioară. Mai mult decât ți-ai putea da seama vreodată. Suntem cu toții frânţi. Pentru că o bucată din tine era în fiecare dintre noi și când ai plecat, acele bucăți au fost smulse din noi. Nu vom fi niciodată la fel. Fiecare lucru mă face să mă gândesc la tine. De la razele soarelui, până la apus. Ne-ai învățat să vedem frumusețea în lucrurile simple. Ai fost lumina noastră strălucitoare. Soarele nostru. Și asta nu se va schimba niciodată. Ai fost perfectă din toate punctele de vedere. Cea mai bună persoană pe care am cunoscut-o. Cea mai frumoasă fată, pe dinăuntru și pe dinafară. Te iubim Victoria. Te iubesc Sprout. Până la sfârșitul timpului”

Pe acelaşi subiect

Angela a cerut oamenilor să acorde familiei „linişte și respect” pentru a trece peste această perioadă dificilă.

Victoria Lee avea un viitor promiţător în arta luptelor MMA

Lee fusese sfătuită să se alăture fraților ei pentru a deveni campioană mondială și câștigase deja primele trei lupte în ONE - cea mai mare competiţie de promovare a MMA din Asia. Cu toate acestea, ea și-a luat o pauză de timp pentru a sta departe de sport în 2022 pentru a se concentra pe absolvirea liceului.

Programată să concureze la al patrulea meci de MMA pe 14 ianuarie la ONE pe Prime Video 6, Victoria avea un record de 3-0 în MMA. A debutat în februarie 2021 cu o supunere în spate a lui Sunisa Srisen. După o victorie a brațului din primul tur împotriva lui Luping Wang în iulie 2021, ea a primit primul ei TKO împotriva Victoriei Souza, neînvinsă anterior, în septembrie 2021. Înainte de debutul ei pro MMA, Lee a impresionat la nivel de juniori în mai multe sporturi de luptă. Ea a fost de două ori campioană mondială de juniori din Hawaii, campioană la lupte de stat din Hawaii și campioană mondială de juniori IMMAF.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele ONE, Chatri Sityodtong, i-a adus un omagiu lui Lee, împărtășind o postare pe Facebook alături de care scria: „Am cunoscut-o prima dată pe Victoria când avea 11 ani. Am văzut-o înflorind de-a lungul anilor ca artist marțial și ființă umană. Îmi amintesc mereu că m-am gândit cât de înțeleaptă, grijulie și altruistă era ea dincolo de anii ei. Desigur, era o extraordinară minune a artelor marțiale chiar și pe atunci, dar am putut vedea că era mult mai mult decât atât. Victoria avea cea mai pură inimă de aur și o minte strălucitoare. Avea grijă de alții înaintea ei. Ea a vrut să-și folosească viața pentru a ajuta lumea. Îmi voi aminti mereu de Victoria pentru sufletul frumos și prețios care a fost. Lee fusese, de asemenea, campion mondial de juniori la pankration, versiunea modernă a unei forme de lupte grecești antice”.

Victoria era implicată de aproape în cariera fraţilor ei. Îi susţinea şi venea de fiecare dată la competiţii pentru a-i vedea câştigând, relatează Daily Mail. Iar după victorie, tânăra sportivă îi întâmpina cu prăjituri făcute de ea. În decembrie, Lee a susținut că momentul în care fratele său a câştigat un titlu mondial a reprezentat o inspirație pentru ea.

„Sunt atât de mândră de fratele meu mai mare”, a spus ea. „Pot doar să fiu în sală uneori şi să-l privesc cum trage tare în toate sesiunile de antrenament și să urmăresc lupta și să văd cum se desfășoară atât de frumos.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » O luptătoare MMA a murit la doar 18 ani. Familia este devastată: "Te vom iubi până la sfârșitul timpului. O bucăţică din noi a fost smulsă”