Antena Meniu Search
x

Oficialii lui Real Madrid insistă, din nou, pentru înfiinţarea Super Ligii Europei, competiţia cu un buget de 3,5 miliarde de euro

Reprezentanţii clubului de fotbal Real Madrid au anunţat vineri, pe site-ul oficial al clubului, că insistă din nou pentru înfiinţarea Super Ligii Europei.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 22:46

Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, este considerat mintea din spatele proiectului Super Liga Europei
Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, este considerat mintea din spatele proiectului Super Liga Europei - Profimedia
  • Super Liga Europei ar putea avea premii de 3,5 miliarde de euro.

Este a doua oară când cei de la Real Madrid vorbesc oficial despre înfiinţarea unei asemenea competiţii. În prima fază, ideea a fost apreciată de oficialii altor cluburi pentru numai trei zile.

Ulterior, cele mai multe echipe s-au retras din proiect, în special din două motive. În primul rând s-a vorbit despre posibilitatea ca echipele şi fotbaliştii să fie penalizaţi de UEFA sau FIFA. În al doilea rând, microbiştii, şi în special cei englezi, au declanşat ample acţiuni de protest de teamă că fenomenul fotbal devine în totalitate unul subjugat banilor.

Super Liga Europei ar putea avea premii de 3,5 miliarde de euro

Acum, cei de la Real Madrid se bazează pe o decizie obţinută în instanţă şi care ar arăta că UEFA sau FIFA nu pot pedepsi cluburile sau jucătorii care aderă la Super Liga Europei. Din acest motiv, cei de la Real Madrid susţin că vor să continue demersurile pentru înfiinţarea competiţiei respective. De asemenea, cei de la Real Madrid susţin că au suportul celor de la FC Barcelona şi Juventus Torino şi trag speranţe că şi alte cluburi de top se alătură proiectul.

Există inclusiv posibilitatea ca Super Liga Europei să apară, în prima fază, fără cluburile din Anglia.

Conform proiectului iniţial, Super Liga Europei ar avea 20 de echipe la start, împărţite în două grupe de câte 10 echipe. Ar urma să fie 15 cluburi fondatoare şi care să participe în mod constant, iar lor li s-ar alătura cinci echipe venite din calificări. Participantele la un sezon al Super Ligii Europei ar urma să împartă premii în valoare totală de 3,5 miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Oficialii lui Real Madrid insistă, din nou, pentru înfiinţarea Super Ligii Europei, competiţia cu un buget de 3,5 miliarde de euro