Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Olandezul Steven van de Velde va fi izolat de restul sportivilor la JO 2024. Voleibalistul fusese condamnat în 2016 pentru viol

Steven van de Velde, component al echipei olimpice de volei pe plajă a Olandei şi condamnat pentru un viol comis asupra unei minore în 2016, va rămâne izolat de restul sportivilor pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, a anunţat Comitetul Olimpic olandez (NOC), citat de AFP.

de Redactia Observator

la 22.07.2024 , 10:01

- Profimedia

"Pentru "a instaura calmul", NOC a decis că el nu va fi în contact cu alţi sportivi, nu va avea acces în Satul Olimpic şi nu le va vorbi ziariştilor, conform agenţiei de presă olandeze ANP. În vârstă de 29 de ani, van de Velde a fost condamnat la patru ani de închisoare în 2016 după ce a recunoscut că a violat o fată de 12 ani, conform jurnalului britanic The Telegraph.

Sportivul spune că este cea mai mare greşeală din viaţa lui

Sportivul şi-a ispăşit o mare parte din pedeapsă în Marea Britanie, iar apoi a fost transferat în Olanda, unde a fost eliberat înainte de a reveni în sportul pe care îl practica. Conform Federaţiei olandeze de volei, el a recunoscut că a comis "cea mai mare greşeală din viaţa sa". "Nu pot da timpul înapoi, voi trebui să suport consecinţele", a precizat Federaţia.

Articolul continuă după reclamă

La rândul său, şeful delegaţiei olandeze la Jocurile de la Paris, Pieter van den Hoogenband, s-a declarat "surprins" duminică, la televiziunea publică NOS, "de agitaţia din jurul acestui sportiv". "El este activ în sportul internaţional, în lumea voleiului pe plajă de mult timp. El a participat la Cupe Mondiale, Campionate Europene şi Cupe Mondiale, dar lucrurile s-au amplificat la Jocurile Olimpice", a spus responsabilul olandez.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Olandezul Steven van de Velde va fi izolat de restul sportivilor la JO 2024. Voleibalistul fusese condamnat în 2016 pentru viol