Podium ratat pentru România la canotaj, în finala de patru rame feminin. Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au terminat cursa pe locul 4
Locul 4 pentru România în finala probei de patru rame feminin, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au ratat la mustaţă medalia de bronz după ce au trecut pe locul 4 linia de finiş. În aceeaşi zi, cu puţin timp în urmă, canotorii Florian Enache și Andrei Cornea au devenit campioni olimpici în proba de dublu vâsle, iar Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obţinut medalia de argint la dublu vâsle feminin.
Echipajul de patru rame (4-) feminin, format din Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci, Adriana Adam, a ocupat locul 4, joi, în concursul de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Paris. Româncele au încheiat cursa în şase minute, 29 de secunde şi 52 de sutimi. Medalia de aur a revenit echipajului din Ţările de Jos, urmat de Marea Britanie şi Noua Zeelandă.
Andrei Cornea şi Marian Enache sunt campioni olimpici la vâsle la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Iar Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice en titre, au obținut joi medalia de argint în finala probei de dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris.
JO 2024: Programul românilor pe 1 august
Canotaj
- JO 2024, clasamentul pe medalii după cinci zile de competiţie. Locul ocupat de România după aurul şi bronzul lui...
- David Popovici a transmis un mesaj ferm pentru politicieni: "Să investim mai mult în sport. Trebuie să facem ceva"
- JO 2024: Programul românilor pe 1 august. Canotorii luptă pentru medalii în patru finale
- 11:00 simplu masculin - semifinale (A/B): Mihai Chiruţă
- 11:20 opt plus unu masculin - recalificări: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu
- 12:18 dublu vâsle feminin - Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
- 12:30 dublu vâsle masculin - Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache
- 12:50 patru rame feminin - Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş
- 13:10 patru rame masculin - Finala A: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă
Gimnastică artistică
- 19:15 individual compus feminin - finala: Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă
Polo pe apă
- 20:30 România - Croaţia (Grupa A, masculin)
Yachting
- 16:35 Dinghy feminin: Ebru Bolat
După bronzul lui Popovici, România a ajuns la un total de 310 medalii la Jocurile Olimpice de vară
România a ajuns la 310 medalii la ediţiile de până acum ale Jocurilor Olimpice de vară, după ce, miercuri seară, David Popovici a obţinut bronzul la 100 metri liber. Popovici a câştigat doup medalii la Jocurile de la Paris, aur la 200 metri liber şi bronz la 100 metri liber.
Ediţia din 1984 a JO a fost cea mai bună din istorie pentru România, clasată pe locul doi în ierarhia pe naţiuni, cu 53 de medalii (au participat 127 de sportivi români). Vedeta ediţiei a fost Ecaterina Szabo, cu cele mai multe medalii obţinute la gimnastică artistică – patru de aur şi una de argint.
Gimnastica i-a adus României 71 de medalii – 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz. În canotaj s-au obţinut 41 de medalii, din care 20 de aur, 12 de argint şi 9 de bronz, în timp ce la atletism, România a obţinut 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz.Sportivii români au mai câştigat medalii olimpice de-a lungul timpului la kaiac-canoe (10 aur, 10 argint, 14 bronz), lupte (7 aur, 8 argint, 18 bronz), tir (6 aur, 4 argint, 5 bronz), scrimă (4 aur, 6 argint, 7 bronz), nataţie (3 aur, 2 argint, 4 bronz), haltere (2 aur, 7 argint, 4 bronz), box (una aur, 9 argint, 15 bronz), judo (una aur, 2 argint, 3 bronz), handbal (una argint, 3 bronz), călărie (una argint, una bronz), gimnastică ritmică (una argint), rugby (una bronz) şi volei (una bronz). România nu a avut reprezentanţi la ediţiile din 1896 (Atena), 1904 (St Louis), 1908 (Londra), 1912 (Stockholm), 1920 (Antwerp), 1932 (Los Angeles) şi 1948 (Londra) ale Jocurilor Olimpice. La Antwerp ar fi trebuit să participle 40 de sportivi români la şapte sporturi, dar fondurile adunate au fost insuficiente pentru a asigura deplasarea în Belgia. În 1908, un sportiv de origine română a obţinut o medalie olimpică, dar nu pentru România. Atletul Ştefan Somodi din Cluj a fost medaliat cu argint la săritura în înălţime, dar a concurat sub drapelul Ungariei, deoarece Transilvania era în acel moment parte a Imperiului Austro-Ungar.
Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰