Meniu
Search
x

Polonia nu vrea să joace meciul de baraj cu Rusia pentru CM din Qatar: "Destul cu vorba, este timpul să acţionăm"

Polonia "nu intenţionează să joace meciul de baraj" pentru Cupa Mondială împotriva Rusiei, programat la 24 martie, la Moscova, din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruse, a anunţat, sâmbătă, preşedintele federaţiei poloneze pe Twitter, potrivit news.ro.

De Redactia Observator la 26.02.2022, 15:17

"Destul cu vorba, este timpul să acţionăm. Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei", a scris Cezary Kulesza, adăugând că "este singura decizie corectă".

Federaţia poloneză precizează că discută cu federaţiile suedeză şi cehă pentru a prezenta o poziţie comună la FIFA. Căpitanul echipei poloneze, Robert Lewandowski, a făcut apel, vineri, într-o postare pe Twitter la "solidaritate cu victimele” atacului rus. "Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina", a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie în timpul play-off-urilor Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri. Până acum, FIFA nu a luat încă nici cea mai mică măsură împotriva Rusiei, mulţumindu-se joi să spună că este "preocupată" de o situaţie "tragică şi îngrijorătoare", potrivit preşedintelui său Gianni Infantino.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Polonia nu vrea să joace meciul de baraj cu Rusia pentru CM din Qatar: "Destul cu vorba, este timpul să acţionăm"