Antena Meniu Search
x

Video Premieră în România. Mai multe probe de la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile se vor desfăşura în nocturnă, la Râşnov

La Râșnov, în Brașov, sunt pe ultima sută de metri pregătirile pentru cele mai importante competiții de sărituri cu schiurile găzduite de România: patru etape de Cupă Mondială, din calendarul Federației Internaționale. Tot în premieră pentru România, câteva probe se vor desfășura în nocturnă. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.02.2023, 07:58

Vezi și

O sută de sportivi din 18 țări concurează în cele patru etape de Cupă Mondială. În calendar sunt două etape individuale de feminin, iar la masculin o etapă individuală și una pe echipe. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Așa arată acum trambulina mare, pe care se va desfășura competiția. Au fost montate blocuri de lumini, iar suprafață de aterizare este amenajată cu ajutorul unui utilaj dotat cu troliu. 

Puiu Gașpar, secretar general Federație: Se lucrează, de trei zile, la amenajare, pentru că se fac măsurători strict, la nivel de zăpadă, la unghiurile zăpezii. 

Ninsorile abundente din prima parte a săptămânii trecute i-au ajutat pe organizatori. 

Răzvan Iancu, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Se pregătește zăpada, ratracul funcționează, de câteva zile. La fel și tunurile de zăpadă, de vreo câteva nopți au fost pornite. Și vremea este cu noi, în această perioadă. 

Competiția începe joi și se încheie duminică. Din partea României, cel mai bine cotat sportiv care va sări pe trambulina de la Râșnov este Dana Haralambie. Vrea să fie măcar în primii zece. 

Dana Haralambie, sportivă: Suntem mult mai multe fete. A crescut nivelul. Comparativ cu sezonul trecut, nivelul este mult mai ridicat. Creștem și noi, odată cu ei și sperăm să creștem și mai mult. 

Reporter: De ce este important acest concurs pentru România? 

Adrian Comănescu, antrenor: Pentru că suntem la noi acasă și sper să avem cât mai mulți suporteri, care să vină, să ne vadă și să ne aprecieze. 

Organizatorii așteaptă aproximativ șapte mii de spectatori la eveniment. Transportul spectatorilor de la Râșnov la complexul sportiv este asigurat gratuit, cu autobuze, iar intrarea este, de asemenea, gratuită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Premieră în România. Mai multe probe de la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile se vor desfăşura în nocturnă, la Râşnov