"Războiul bogaţilor" şi "Sunteţi nebuni? Ucide fotbalul" Ce scrie presa despre competiția care schimbă istoria sportului

De Redactia Observator.
Publicat: 19.04.2021, 15:30.
Actualizat: 19.04.2021, 15:31

Majoritatea publicaţiilor sportive europene acordă spaţii largi proiectului Super Ligii Europene, criticând iniţiativa celor 12 mari cluburi.

"Războiul bogaţilor" şi "Sunteţi nebuni? Ucide fotbalul" Ce scrie presa despre Super Liga Europeană

Presa sportivă, despre Super Liga Europei

La Gazzetta dello Sport a titrat pe prima pagină "Super Liga? Super NU", iar Tuttosport a scris "Sunteţi nebuni?Super Liga ucide fotbalul". "UEFA şi Superliga, la război", a notat Corriere dello Sport. "Războiul bogaţilor", a titrat publicaţia franceză L'Equipe, în timp ce, în Germania, cotidianul Bild se concentrează pe tehnicienii germani care antrenează două dintre fondatoarele Superligii din Premier League, Jurgen Klopp la Liverpool şi Thomas Tuchel la Chelsea. "Douăsprezece cluburi europene de top vor să înfiinţeze o super ligă", a scris Bild, alături de fotografiile celor doi manageri.

Publicaţia A Bola consideră că Super Liga este "mega procesul care promite să cutremure fotbalul profesionist în Portugalia”, după ce marile cluburi locale FC Porto, Benfica Lisabona şi Sporting Lisabona nu au fost invitate la masa bogaţilor.

Citește și:

"Fotbalul explodează: se naşte Super Liga, iar UEFA ameninţă cu sancţiuni severe”, a notat Marca. "Naşterea Super Ligii: începe războiul", a scris și AS. El Mundo Deportivo, ziar catalan, descrie planurile drept "războiul Super Ligii”.

Super Liga, care a fost anunțată oficial în duminică noaptea, este contestată de suporteri și de organismele oficiale de conducere ale fotbalului european și internațional. UEFA și FIFA au amenințat că jucătorii care joacă la cluburi implicate în Super League nu vor putea să-și reprezinte echipele naționale la Cupa Mondială sau la alte competiții internaționale.

Comisia Europeană, împotriva Super Ligii Europene

Grecul Margaritis Schinas, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Europene, a declarat, luni, pe Twitter, că proiectul iniţiat câteva cluburi de fotbal dintre cele mai bogate din Europa este contrar valorilor europene de "diversitate" şi "integrare", informeză AFP. "Trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, diversitate şi integrare. Nu se pune problema a-l rezerva pentru câteva cluburi bogate şi puternice care vor să rupă legăturile" cu federaţiile naţionale, a scris acest înalt oficial al executivului european, Margaritis Schinas, comisar responsabil cu Promovarea stilului de viaţă european (Cultură, Educaţie).

Alex Ferguson: Super Liga dă la o parte o istorie de 70 de ani a fotbalului

Fostul manager al echipei Manchester United, Alex Ferguson, dublu câştigător al Ligii Campionilor ca antrenor, consideră că înfiinţarea ligii dă la o parte o istorie de 70 de ani a fotbalului. "Discuţia despre o Super Ligă dă la o parte 70 de ani de fotbal la nivel de cluburi europene. Atât ca jucător al unei echipe provinciale, Dunfermline, în anii 60, cât şi ca manager la Aberdeen, să câştigi Cupa Cupelor, pentru un mic club provincial din Scoţia a fost ca şi cum ai urca Muntele Everest. Everton cheltuie 500 de milioane de lire sterline pentru a construi un nou stadion cu ambiţia de a juca în Liga Campionilor. Fanii din întreaga lume iubesc competiţia aşa cum este. Pe vremea mea la United, am jucat în patru finale ale Ligii Campionilor şi erau întotdeauna cele mai speciale nopţi. Nu sunt sigur dacă Manchester United este implicat în acest lucru, întrucât nu fac parte din procesul decizional”, a declarat el pentru Reuters.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.