Antena Meniu Search
x

Video Reacţie paradoxală a iranienilor după înfrângerea cu SUA şi eliminarea de la Mondial: fanii au ieşit pe străzi şi s-au bucurat

Reacţie paradoxală în Iran, după ce echipa naţională de fotbal a fost învinsă cu 1-0 de cea a Statelor Unite, la Mondialul din Qatar.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 07:57

Vezi și

Oamenii au dansat pe străzi, şoferii au claxoanat minute în şir, iar unii chiar au lansat artificii ca şi cum victoria ar fi fost de partea lor. În câteva oraşe, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea. Manifestările de bucurie au avut loc pe fondul protestelor care continuă de mai bine de două luni, în ciuda represiunii soldate cu sute de morţi.

Totuşi, pe reţelele sociale, jucătorii s-au declarat solidari cu protestele, iar înaintea primului meci din Qatar au refuzat, ostentativ, să cânte imnul naţional. Dar apoi trimişii regimului i-au ameninţat că familiile lor vor avea de suferit, aşa că la următoarele partide au cântat imnul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Reacţie paradoxală a iranienilor după înfrângerea cu SUA şi eliminarea de la Mondial: fanii au ieşit pe străzi şi s-au bucurat