Antena Meniu Search
x

Video Red Bull a câștigat Formula 1 la constructori, după victoria lui Max Verstappen în Marele Premiu al Japoniei

Liderul Formulei 1, Max Verstappen, a câștigat duminică Marele Premiu al Japoniei din pole position, iar echipa sa Red Bull și-a asigurat titlul la constructori pentru al doilea an consecutiv.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 15:52

Max Verstappen la Marele Premiu al Japoniei
Red Bull a câștigat Formula 1 la constructori, după victoria lui Max Verstappen în Marele Premiu al Japoniei - Profimedia Images

Victoria de la Suzuka a fost a 13-a în 16 curse în acest sezon și îl aduce pe pilotul olandez la un pas de un al treilea titlu mondial, după ce coechipierul său mexican Sergio Perez, cel mai apropiat rival al său, nu a reușit să termine cursa.

Lando Norris de la McLaren și debutantul australian Oscar Piastri, aflat pentru prima dată pe podiumul unui mare premiu, au terminat pe locurile doi și trei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Verstappen, care a primit și bonusul pentru cel mai rapid tur și care îl conduce acum pe Perez cu 177 de puncte în clasamentul general, poate obține al treilea titlu consecutiv la piloți cu cinci etape înainte de Marele Premiu al Qatarului de luna viitoare.

Acesta ar putea avea loc chiar într-o zi de sâmbătă, Qatar fiind un weekend de sprint care aduce puncte suplimentare.

Max Verstappen conduce detașat în clasamentul Formula 1

Verstappen are acum 400 de puncte față de cele 223 ale mexicanului, în timp ce Red Bull are un avans incontestabil de 318 puncte față de Mercedes.

Titlul constructorilor este al șaselea pentru Red Bull de când a intrat în acest sport, în 2005, și a venit pe un circuit deținut de partenerul de motoare Honda.

"Max, ai fost absolut fantastic", a spus șeful echipei, Christian Horner, prin radio, felicitându-l pentru a 48-a victorie din carieră și a 15-a din acest sezon pentru Red Bull. "Ai fost absolut minunat și dominant în acest weekend".

Verstappen, care împlinește 26 de ani înainte de următoarea cursă, a mulțumit în replică echipei pentru "sezonul incredibil" pe care îl are.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Red Bull a câștigat Formula 1 la constructori, după victoria lui Max Verstappen în Marele Premiu al Japoniei