Antena Meniu Search
x

Roland Garros 2024. Mii de spectatori au participat la debutul turneului. Când joacă sportivele românce

Mii de spectatori au trecut duminică de porțile complexului Roland Garros sub un cer înnorat, pentru a asista la debutul Openului Franței, al doilea turneu de Grand Slam al anului, care a început duminică în vestul Parisului, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 26.05.2024 , 17:43

Roland Garros 2024. Mii de spectatori au participat la debutul turneului. Când joacă sportivele românce
Roland Garros 2024. Mii de spectatori au participat la debutul turneului. Când joacă sportivele românce - Profimedia

UPDATE. Jaqueline Cristian, locul 67 WTA, a fost eliminată, duminică, de letona Jelena Ostapenko, numărul 10 WTA şi favorită 9, în primul tur al turneului de grand slam de la Roland-Garros.

Ostapenko s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5, într-o oră şi 34 de minute. România mai are trei jucătoare pe tabloul principal la French Open.

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA şi favorită 28, o va înfrunta în primul tur pe Anna Blinkova (Rusia), 45 WTA, Ana Bogdan, numărul 63 mondial, va juca împotriva sportivei franceze Elsa Jaquemot, 150 WTA, iar Irina Begu, locul 127 WTA, va evolua cu Julia Riera (Argentina, 115 WTA), venită din calificări.

Articolul continuă după reclamă

ȘTIREA INIȚIALĂ. Fanii români o încurajează în prima zi pe Jaqueline Cristian. Românca, numărul 67 ATP, are un meci greu împotriva letonei Jelena Ostapenko, favorita numărul 9 a turneului.

Pălăriile Panama și ochelarii de soare au fost puse deoparte într-o dimineață răcoroasă, dar ar putea fi necesare mai târziu, când se așteaptă ca temperaturile să atingă 22 de grade Celsius, la Paris.

Rafa Nadal, din nou în formă și de 14 ori campion, s-a întors la Roland Garros

În timp ce Rafa Nadal, din nou în formă și de 14 ori campion, s-a întors la Roland Garros și va juca luni împotriva lui Alexander Zverev, al patrulea favorit, fanii parizieni s-au adunat pentru a urmări meciul dintre fostul număr unu mondial, Naomi Osaka, și Lucia Bronzetti, în meciul inaugural de duminică de pe terenul Philippe-Chatrier. Japoneza s-a impus după puțin mai mult de două ore de joc, cu 6-1, 4-6, 7-5.

Carlos Alcaraz, colegul spaniol al lui Nadal și al treilea favorit, care este cotat ca favorit la cucerirea primul său Open al Franței, în ciuda faptului că abia recent a revenit după o accidentare la antebraț, îl întâlnește pe americanul J.J. Wolf în al doilea meci de pe teren.

„Îmi doresc foarte mult să văd un american care să ajungă departe, dar cred că Alcaraz va călca pe urmele lui Nadal", a declarat Jake, un fan american din New York, citat de Reuters, care a asistat la primul său Open al Franței.

Campionul de la Marsilia și Dubai, Ugo Humbert, poartă speranțele franceze pe tabloul masculin în acest an

Campionul de la Marsilia și Dubai, Ugo Humbert, poartă speranțele franceze pe tabloul masculin în acest an și a fost în acțiune împotriva lui Lorenzo Sonego pe Suzanne Lenglen, al doilea teren de prezentare al sălii, unde a fost instalat un nou acoperiș retractabil. Francezul, favorit 17, a fost învins de itaian în patru seturi, după aproape 3 ore de joc, cu 6-4, 2-6, 6-4, 6-3.

Cu Caroline Garcia, Richard Gasquet, Chloe Paquet și Corentin Moutet implicați din prima zi, fanii francezi au luat cu asalt, în număr mare, tribunele complexului parizian. Fostul campion Stan Wawrinka și vicecampionul din 2016, Andy Murray, vor încheia spectacolul, la capătul unei zile cu 40 de meciuri.

Celelalte trei sportive din România prezente în turneu vor evolua în primul tur luni, Ana Bogdan și Irina Begu, respectiv marți, Sorana Cîrstea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Sport » Roland Garros 2024. Mii de spectatori au participat la debutul turneului. Când joacă sportivele românce