Antena Meniu Search
x

Miliardarul Roman Abramovici ar fi implicat în negocierile dintre Rusia și Ucraina, la cererea Kievului

Roman Abramovici s-ar afla în Belarus, pentru a asista la negocierile dintre Rusia și Ucraina, ca parte a unui efort de a pune capăt războiului pornit de Vladimir Putin. Miliardarul ruso-israelian ar participa la negocieri, la invitația Ucrainei, potrivit The Jerusalem Post.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.02.2022, 17:41

Vezi și

Roman Abramovici ar fi fost rugat de ucraineni să ajute la facilitarea negocierilor din Belarus. Proprietarul clubului de fotbal Chelsea a mers în Belarus, pentru a participa la discuții, potrivit informațiilor obținute de publicația The Jerusalem Post.

Delegații din Rusia și Ucraina au sosit duminică la Gomel, în Belarus, și au început negocierile pentru a găsit o modalitate de a pune capăt luptelor din Ucraina

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Yevgen Kornichuk, nu a comentat implicarea lui Abramovici în discuții, dar a spus că „apreciem pe oricine poate ajuta, dacă are suficientă influență”.

Un purtător de cuvânt al lui Abramovici nu a comentat informațiile conform cărora s-ar afla în Belarus, dar a confirmat că a fost abordat de oficialii ucraineni. 

Pe acelaşi subiect

"Pot confirma că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în atingerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute”, a spus acesta.

Negocierile dintre Ucraina și Rusia au început

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că au început discuțiile cu Rusia în Belarus, potrivit Reuters. Întâlnirea de la granița dintre Ucraina și Belarus se va concentra pe obținerea unei încetări imediate a focului și pe retragerea forțelor rusești, a precizat anterior președinția ucraineană într-o declarație. Din delegația care a sosit în regiunea Gomel cu un elicopter face parte și ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Din delegații nu fac parte președinții celor două țări. Volodimir Zelensky și Vladimir Putin și-au trimis câte o echipă de delegați la negocieri.

Delegația ucraineană este formată din David Arakhamia - președintele fracțiunii Servitorul Poporului, Oleksiy Reznikov - ministrul Apărării din Ucraina, Mihail Podolyak - consilier șef al biroului președintelui, Andriy Kostin - prim-adjunctul șefului delegației ucrainene la Grupul de contact trilateral, Rustem Umerov - ajunctul Poporului și Mykola Tochitsky - viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Miliardarul Roman Abramovici ar fi implicat în negocierile dintre Rusia și Ucraina, la cererea Kievului