Antena Meniu Search
x

Foto România – Croaţia 0-0, la EURO U21. "Tricolorii mici" părăsesc competiția fără gol marcat

Naționala U21 a României părăsește Campionatul European de Tineret. Marți seara, România a remizat cu Croația, 0-0. Tricolorii mici au terminat grupa B pe ultimul loc, cu un singur punct, fără gol marcat și cu patru primite. 

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 00:25

România – Croaţia, 0-0 la EURO U21. "Tricolorii mici" părăsesc competiția fără gol marcat
România – Croaţia, 0-0 la EURO U21. "Tricolorii mici" părăsesc competiția fără gol marcat - Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Tricolorii au avut multe momente bune de joc, pe care le-au alternat cu perioade de apatie, au avut ocaziile lor, şi-au creat faze cu potenţial, dar au arătat multă superficialitate şi egoism în joc. În minutul 19 Octavian Popescu i-a pasat foarte bine lui Louis Munteanu, care a şutat din careu, dar portarul Pandur a reţinut. În minutul 23, Octavian Popescu a avut o acţiune care a destabilizat apărarea croată, a combinat cu Işfan şi a trimis din cădere la poartă, Pandur salvând in extremis.

Tricolorii au avut emoţii în minutul 38, când Târnovanu a intervenit mai întâi la şutul lui Baturina, apoi la cel al lui Beljo, iar faza s-a încheiat cu şutul în bară al lui Vidovic. Repriza s-a încheiat cu şutul pe portar al lui Pantea, din minutul 40, după o cursă frumoasă şi o pasă excelentă a lui Markovic.

Târnovanu, cel mai bun om de pe teren

Partea a doua nu a excelat în faze de poartă. În minutul 63 Petrila a trimis din careu, din poziţie bună, mult pe lângă poartă. Târnovanu a avut o intervenţie excelentă în minutul 79, iar în minutul 80 Prsir nu a gasit spatiu portii tricolorilor. Fruk a fost blocat de Dican în minutul 85, iar în minutul 90+1 Târnovan i-a refuzat golul lui Frigan şi s-a încheiat 0-0.

Pe acelaşi subiect

Cel mai bun om de pe teren a fost fără îndoială portarul Ştefan Târnovanu, căruia i se datorează în mare măsură punctul obţinut. După un debut bun de joc, oaspeţii au fost cei care au avut prima ocazie, prin Beljo (15), dar şutul său din unghi a fost apărat de Târnovanu.

Croaţia a controlat ultimul sfert de oră al meciului şi a ratat ocazie după ocazie. Fruk a trimis cu capul peste poartă de la 8 metri (76), Târnovanu l-a blocat providenţial pe Frigan (80), iar Prsir a reluat pe lângă din faţa porţii (80), Dican a blocat salvator şutul lui Fruk (84), Târnovanu (89) a apărat reluarea lui Frigan, iar apoi s-a opus golului şi în faţa lui Sego (90+1), transmite news.ro.

România termină grupa B pe ultimul loc

România a învins Croaţia cu 4-1, în faza grupelor, la Europeanul Under-21 din 2019, la care a reuşit apoi să ajungă în semifinale.

Echipa Under-21 a României nu a mai marcat de cinci meciuri, ultimul gol fiind înscris contra Spaniei (1-4), într-un amical la Cluj-Napoca, în septembrie anul trecut.

La Campionatul European pe care îl găzduieşte, România a pierdut meciul de debut contra Spaniei (0-3), apoi a cedat în faţa Ucrainei (0-1), iar în ultimul meci a remizat cu Croaţia (0-0), încheind pe ultimul loc în grupă.

Echipele de start Croația - România

CROAŢIA: Pandur - Sigur, Franjic-cpt (Galesic 46), Perkovic, Krizmanic – Vidovic (Sego 67), Hodza (Prsir 46), Bulat (Palaversa 79), Baturina - Frigan, Beljo (Fruk 68). SELECŢIONER: Dragan Skocic

ROMÂNIA: Târnovanu - Pantea, Racoviţan-cpt, Dican, Ţicu - Işfan (Miculescu 89), Dr. Albu, Lixandru - L. Munteanu (Mazilu 74), Markovic (Bîrligea 46), Oct. Popescu (Petrila 60). SELECŢIONER: Emil Săndoi

Cartonaşe galbene: Hodza 21, Sigur 34, Franjic 35, Baturina 70, Perkovic 86 / Octavian Popescu 24

Arbitri: Joao Pinheiro - Bruno Jesus, Luciano Maia (toţi din Portugalia) – Allard Lindhout (Ţările de Jos)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România – Croaţia 0-0, la EURO U21. "Tricolorii mici" părăsesc competiția fără gol marcat