Antena Meniu Search
x

România, debut la Campionatul Mondial de handbal feminin chiar de Ziua Naţională. Zeci de jucătoare din campionatul nostru joacă la turneul final

Naţionala feminină de handbal a României debutează la Campionatul Mondial chiar de Ziua Naţională a României, jucătoarele noastre urmând să înfrunte selecţionata statului Chile într-un meci care are loc vineri, 1 decembrie, de la 19.00 (ora României), la Herning (Danemarca).

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 15:14

Naţionala României se pregăteşte de debutul la Campionatul Mondial de handbal feminin
Naţionala României se pregăteşte de debutul la Campionatul Mondial de handbal feminin - Facebook/ Federaţia Română de Handbal
  • Campionatul Mondial de handbal feminin are loc în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie.

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat fără emoţii la ediţia din acest an a Campionatului Mondial, competiţie găzduită de Danemarca, Norvegia şi Suedia şi care are loc în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie.

Nu mai puţin de 32 de formaţii participă la turneul final al Campionatului Mondial, iar naţionala României a fost repartizată în Grupa E, urmând să înfrunte Chile (1 decembrie, ora 19.00), Serbia (3 decembrie, ora 19.00) şi Danemarca (5 decembrie, ora 21.30).

Cum primele trei clasate obţin calificarea în faza a doua a competiţiei, România pare aproape sigură de obţinerea biletelor pentru faza Grupelor Principale, fiind favorită măcar în confruntarea cu Chile, pe care a mai întâlnit-o o singură dată, în 2009, când România s-a impus cu un neverosimil 51-17.

Totuşi, dacă vrea să obţină mai mult decât calificarea în Grupele Principale, România este obligată să scoată puncte şi din meciurile cu Serbia şi Danemarca. Spunem asta pentru că în faza a doua a grupelor ar urma să se menţină rezultatele înregistrate între echipele provenite din aceeaşi grupă din prima fază a competiţiei.

Pe acelaşi subiect

Concret, primele trei clasate din Grupa E se împerechează, în Grupa Principală III, cu primele trei clasate din Grupa F, iar mai departe, în faza sferturilor de finală, merg doar primele două clasate dintre cele şase echipe. Iar România, dacă se califică în Grupa Principală III, ar urma să nu mai joace încă o dată cu Serbia şi Danemarca, între ele urmând să se menţină rezultatele înregistrate în prima fază a competiţiei. Practic, România va mai juca, în Grupa Principală III, doar cu cele trei echipe provenite din Grupa F, grupă din care fac parte Polonia, Germania, Japonia şi Iran.

România, singura ţară prezentă la toate Campionatele Mondiale

Turneul final din acest an reprezintă a 26-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin. Iar naţionala României a fost prezentă la toate turneele finale desfăşurate până acum, din 1957 şi până în prezent. Ungaria a fost prezentă la 23 dintre cele 25 de turnee finale desfăşurate până acum, iar Danemarca şi Norvegia au fost prezente la câte 21 dintre cele 25 de turnee finale desfăşurate până acum.

România a fost campioană mondială în 1962, când a câştigat competiţia cu patru victorii şi un egal, 8-5 în finala cu Danemarca, şi vicecampioană mondială în 1973, 11-16 în finala cu Iugoslavia, şi în 2005, când a avut nouă victorii la rând şi a pierdut doar finala competiţiei, 23-28 cu Rusia, gazda competiţiei.

De remarcat că România este neînvinsă în 2023. Echipa noastră a obţinut nouă victorii şi un egal, printre victimele naţionalei noastre aflându-se Austria, Spania sau Ucraina, formaţii calificate, de asemenea, la Campionatul Mondial.

Zeci de jucătoare din campionatul României, prezente la Campionatul Mondial 

Campionatul Mondial de handbal feminin din acest an aduce şi un record în ceea ce priveşte numărul de jucătoare care evoluează în campionatul din România şi sunt prezente şi la turneul final.

Sunt peste 50 de jucătoare străine din Liga Florilor ce îşi reprezintă naţionalele la Campionatul Mondial. La acest capitol strălucesc Spania, care mizează pe Alicia Fernandez şi Lara Gonzalez, ambele de la Rapid Bucureşti, Darly de Paula, de la SCM Craiova, şi Mireya Gonzalez, de la Dunărea Brăila, şi mai ales Muntenegru, care mizează pe Bobana Klikovac şi Matea Pletikosic (Corona Braşov), Dijana Mugosa şi Durdina Malovic (SCM Craiova), Marina Rajcic şi Marta Batinovic (Măgura Cisnădie) şi Nina Bulatovic (Gloria Bistriţa).

Interesant este că din campionatul României evoluează la turneul final al Campionatului Mondial inclusiv Fatemeh Khalili Behfar, reprezentanta Iranului şi a clubului CSM Iaşi, sau Fanta Diagouraga, reprezentanta statului Congo şi a CSM Deva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România, debut la Campionatul Mondial de handbal feminin chiar de Ziua Naţională. Zeci de jucătoare din campionatul nostru joacă la turneul final