Antena Meniu Search
x

Echipa României de handbal masculin s-a calificat la barajul pentru Campionatul Mondial 2019

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat la Bolzano, în faza play-off a Campionatului Mondial din 2019.

România s-a calificat la barajul pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin din 2019 - Hepta

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat la Bolzano, în faza play-off a Campionatului Mondial din 2019. România a remizat cu reprezentativa Ucrainei, scor 26-26 (11-14), în ultimul meci al grupei 3 preliminare, pe care a câştigat-o.

Din echipa României a absentat interul stânga titular, Alexandru Şimicu, accidentat în partida de vineri, cu Insulele Feroe. România a fost condusă timp de 32 de minute, egalarea venind pe mâna lui Ramba (14-14), iar primul avantaj după alte nouă minute după un contraatac al lui Sadoveac (17-16).

Finalul a fost greu de prevăzut, cu ambele echipe la conducere, însă cu un plus de raţiune pentru România care a ştiut să conserve ultimele 25 de secunde, când tabela arăta egalitate.

În primele două partide de la Bolzano, tricolorii s-au impus în faţa Italiei, cu 34-24 (18-13) şi a echipei Insulelor Feroe, cu 28-20 (15-10), astfel că are 5 puncte în clasament şi încheie pe prima poziţie.

Primul tur al preliminariilor CM2019 se desfăşoară sub formă de turnee, la care participă echipe împărţite în şase grupe. Doar prima clasată în fiecare grupă se califică în faza play-off a competiţiei, cu meciuri eliminatorii programate în 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Campionatul Mondial din 2019 va avea loc între 10-27 ianuarie în Germania şi Danemarca. Europa va fi reprezentată de 13 echipe.

România a participat ultima dată la Mondiale la ediţia din 2011, în Suedia, când nu a trecut de faza grupelor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Echipa României de handbal masculin s-a calificat la barajul pentru Campionatul Mondial 2019