Antena Meniu Search
x

România - Irlanda de Nord. Vineri seara, Arena Naţională găzduieşte primul meci al "tricolorilor" din 2024. Lotul pe care mizează selecţionerul Edi Iordănescu

Cu gândul la Euro 2024, primul turneu final la care participăm după o pauză de opt ani, naţionala de fotbal a României îşi începe, practic, vineri seara, perioada de pregătire pentru turneul final care ar urma să aibă loc în vară, în Germania.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 14:56

  • Naţionala de fotbal a României joacă meciuri amicale cu Irlanda de Nord şi Columbia într-un interval de câteva zile.

Echipa naţională a României, antrenată de Edi Iordănescu, dă piept, vineri seara, cu Irlanda de Nord, într-un meci care are loc pe Arena Naţională, din Bucureşti, de la ora 21.45.

Este primul meci pe care România îl joacă în acest an. Echipa noastră este neînvinsă din noiembrie 2022, reuşind şapte victorii şi patru egaluri în ultimele 11 meciuri jucate, chiar dacă în acest interval a avut de jucat câte două meciuri cu Elveţia, Israel sau Kosovo.

Iar România porneşte mare favorită şi în confruntarea cu Irlanda de Nord, echipă care are două victorii şi şapte înfrângeri în ultimele nouă meciuri jucate, dar care a încheiat anul 2023 cu un succes notabil, 2-0 cu Danemarca, formaţie din care nu lipseau Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Kasper Dolberg sau Pierre-Emile Hojbjerg.

Deşi iniţial a oprit 29 de jucători pentru amicalele din această perioadă, cu Irlanda de Nord (22 martie, ora 21.45) şi cu Columbia (26 martie, ora 21.30), selecţionerul Edi Iordănescu a decis, în cele din urmă, să mizeze pe numai 26 de jucători pentru amicalul de vineri seara, fiind sacrificaţi Marian Aioani, Raul Opruţ şi Ionuţ Nedelcearu.

Lotul României pentru amicalul cu Irlanda de Nord îi cuprinde, în ordinea numerelor de pe tricouri, pe 1. Florin Niţă, 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 4. Cristi Manea, 5. Adrian Şut, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Cicâldău, 9. George Puşcaş, 10. Nicolae Stanciu, 11. Florin Tănase, 12. Horaţiu Moldovan, 13. Valentin Mihăilă, 14. Ianis Hagi, 15. Andrei Burcă, 16. Ştefan Târnovanu, 17. Adrian Rus, 18. Răzvan Marin, 19. Denis Drăguş, 20. Dennis Man, 21. Olimpiu Moruţan, 22. Vasile Mogoş, 23. Deian Sorescu, 24. Darius Olaru, 25. Florinel Coman, 26. Bogdan Racoviţan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » România - Irlanda de Nord. Vineri seara, Arena Naţională găzduieşte primul meci al "tricolorilor" din 2024. Lotul pe care mizează selecţionerul Edi Iordănescu