Antena Meniu Search
x

Live Text România – Kosovo 2-0 Stanciu şi Mihăila au marcat, România rămâne pe locul 2 în grupă. Meciul, întrerupt pentru bannerul "Kosovo e Serbia"

România - Kosovo 2-0. Naţionala de fotbal a României a învins, pe Arena Naţională, reprezentativa din Kosovo, scor 2-0 într-un meci contând pentru grupa I de calificare la EURO 2024. Partida a fost transmisă în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 00:45

România a început în atac meciul cu naţionala din Kosovo, dar întâlnirea a fost întreruptă în minutul 18. Gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner inscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan, iar jucătorii kosovari s-au oprit din joc părăsind terenul.

Arbitrul francez Delajod a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu” trimiţându-i şi pe tricolori la vestiare. Jocul s-a reluat după 50 de minute, timp în care bannerul din tribună a fost îndepărtat.

În minutul 40 Florinel Coman a cerut penalti, dar după consultarea VAR, arbitrul Willy Delajod nu a acordat nimic. După numai două minute oaspeţii au rămas în zece, după eliminarea lui Vedat Muriqi, care a primit al doilea cartonaş galben.

În repriza secundă tricolorii au primit penalti, în minutul 58, însă portarul Muric a apărat şutul lui Nicolae Stanciu. Căpitanul tricolorilor şi-a răscumpăratt greşeala în minutul 84, când a deschis scorul cu un şut din marginea careului, bară-gol. Elevii lui Edi Iordănescu au trecut prin emoţii în finalul de meci, când au pierdut balone şi au fost dominaţi. În minutul 88 Moruţan a trimis peste bară, din careu, iar în minutul 89 Alibec a trimis din careu direct în braţele lui Muric. Pe final a marcat Mihăilă (min. 90+3) şi s-a terminat 2-0 pentru tricolori, care au reuşit a treia victorie în grupă şi rămîn neînvinşi.

Pe acelaşi subiect

Clasamentul grupei I de calificare la EURO 2024 Germania

1. Elveţia - 14 puncte

2. ROMÂNIA 12 puncte

3. Israel - 11 puncte

4. Belarus - 4 puncte

5. Kosovo - 4 puncte

6. Andorra - 2 puncte

Următoarele meciuri de fotbal din preliminariile EURO 2024

12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveţia (21:45)

15 octombrie: Elveţia – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)

18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveţia – Kosovo (21:45)

21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveţia, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45).

România Kosovo, desfăşurarea meciului live text

Minutul 97:00 Final de meci, România obţine a treia victorie în grupă.

Minutul 90:00: GOOOOOOL!!!! Mihăilă înscrie al doilea GOL pentru România!

Minutul 87:00: Moruţan, ocazie monumentală la poarta adversarilor, după ce şi Alibec a ratat incredibil 

Minutul 83:00: GOOOL ROMÂNIA! Nicolae Stanciu a marcat cu un şut spectaculos, după ce a ratat un penalty mai devreme

Minutul 63:00: Schimbare pentru România. Răzvan Marin intră pe teren în locul lui Andrei Burcă.

Minutul 61:00: Nicuşor Stanciu ratează 11 metri! Muric a apărat şutul mijlocaşului

Minutul 58:00: Florinel Coman obține lovitura de la 11 metri! Loshaj primeşte cartonașul galben.

Minutul 48:00: Alibec combină cu Stanciu și trimite un șut puternic pe poartă, dar Muric respinge cu ceva emoții în corner. 

Minutul 46:00: A început repriza secundă! Kosovo a avut lovitura de începere. Schimbare la România! A intrat Alibec, a ieşit Puşcaş!

Minutul 45+2: Pauză pe Arena Naţională. România și Kosovo sunt la egalitate, 0-0.

Minutul 41:00: Muriqi a fost eliminat prin cartonaş ROŞU, după ce a primit al doilea cartonaş galben

Minutul 31:00: Rrahmani și Florinel Coman se iau la ceartă după o acțiune a fotbalistului lui FCSB în careul advers

Minutul 29:00: Ocazie uluitoare şi pentru Kosovo, dar Drăguşin a respins mingea de pe linia porţii!

Minutul 26:00: O nouă ocazie uriaşă pentru români. O fază frumoasă de atac îl găsește într-o poziție bună pe Bancu, fundașul lateral primind de la Stanciu

Minutul 23:00: Ocazie mare pentru tricolori! Ianis Hagi a tras din interiorul careului, dar mingea a trecut prin faţa porţii celor de la Kosovo.

Minutul 22:00: Meciul va fi reluat, însă centralul Delajod prezintă un ultim avertisment pentru suporterii tricolorilor. Jocul va fi oprit la orice altă abatere, România riscând să piardă la masa verde cu 3-0.

Meciul România – Kosovo din preliminariile Campionatului European a fost întrerupt de arbitru, în minutul 20, după ce suporterii au afișat un BANNER pe care scria „Kosovo e Serbia”.

Minutul 20:00: Meciul România-Kosovo a fost întrerupt din cauza torţelor aprinse de suporterii români. Echipele au fost trimise la vestiare.

Minutul 14:00: Bernard Berisha vede cartonaşul galben după ce îl faultează pe Raţiu

Minutul 10:00: Primul şut spre poartă al meciului. Zhegrova a tras de la marginea careului, dar Horaţiu Moldovan a apărat.

Minutul 09:00: Andrei Burcă a primit cartonaşul galben după ce l-a faultat Rashica.

Minutul 4:00: Tricolorii, prima mişcare în faţa echipei adverse. Stanciu a pasat pe partea stângă, dar Nicuşor Bancu a greşit preluarea.

Minutul 1:00: A început partida dintre România şi Kosovo! Tricolorii au avut lovitura de începere

Lotul României pentru meciul cu Kosovo

Meciul care începe la ora 21.45 va fi transmis de Antena 1 și în AntenaPLAY şi va fi arbitrat de francezul Willy Delajod, ajutat de Erwan Finjean şi Philippe Jeanne. Rezervă va fi Thomas Leonard.

Selecţionerul Edi Iordănescu a convocat un lot format din 26 de jucători pentru partidele din această lună:

PORTARI

Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanţa, 0/0)

FUNDAŞI

Andrei Raţiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă  (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăguşin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racoviţan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAŞI

Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruţan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)

ATACANŢI

George Puşcaş (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Răzvan Marin, încrezător înainte de meciul România - Kosovo

Mijlocaşul Răzvan Marin a scris, marţi dimineaţă, pe Facebook, că meciul naţionalei României cu Kosovo este extrem de important, subliniind că tricolorii vor face tot posibilul pentru a-l câştiga.

"Meciul de azi împotriva celor din Kosovo este foarte important şi suntem hotărâţi să facem tot posibilul pentru a câştiga!", a scris Marin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România – Kosovo 2-0 Stanciu şi Mihăila au marcat, România rămâne pe locul 2 în grupă. Meciul, întrerupt pentru bannerul "Kosovo e Serbia"