Sport

România la Jocurile Olimpice de la Rio - 96 de sportivi, cinci medalii. Rezultatele sportivilor români la competiţia din Brazilia

Publicat pe 22.08.2016 la 09:15 Actualizat pe 22.08.2016 la 09:30

România a fost reprezentată la Jocurile Olimpice din Brazilia de 96 de sportivi şi a obţinut cinci medalii, cu una mai puţin decât limita minimă pe care o estima preşedintele COSR, Alin Petrache.

România a fost reprezentată la Jocurile Olimpice din Brazilia de 96 de sportivi şi a obţinut cinci medalii, cu una mai puţin decât limita minimă pe care o estima preşedintele COSR, Alin Petrache.

Au obţinut aurul olimpic scrimerele Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu la spadă echipe.

La tenis masculin, Florin Mergea şi Horia Tecău s-au clasat pe locul doi la dublu.

Albert Saritov la lupte, Gabriel Sîncrăian la haltere şi echipajul de canotaj 8+1 format din Daniela Druncea, Mădălina Bereş, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Laura Oprea, Ioana Strungaru, Adelina Maria Boguş, Roxana Gabriela Cogianu şi Andreea Nicoleta Boghian au câştigat bronzul olimpic la Rio.

Delegaţia României a înregistrat şi o clasare pe locul patru - Marian Drăgulescu la sărituri, la gimnastică artistică, şi câteva clasări pe poziţia a cincea - Alin Alexuc Ciurariu - lupte greco-romane, 98 kg; Irina Camelia Begu şi Horia Tecău - tenis, dublu mixt; Tiberiu Dolniceanu - scrimă, sabie individual; Corina Căprioriu - judo, 57 kg.

A ocupat locul 6 Andrei Muntean la gimnastică artistică, la paralele, iar Cătălina Ponor la bârnă şi Andreea Chiţu la judo, 52 kg, s-au clasat pe 7.

Andreea Aanei la haltere +75 kg, Gianina Beleagă şi Ionela Lehaci la canotaj dublu vâsle categorie uşoară şi Robert Glinţă la nataţie 100 m spate au încheiat pe 8 probele respective.

În primele zece poziţii în probele în care au concurat s-au mai clasat Mădălina Bereş şi Laura Oprea la dublu rame şi Ana Maria Popescu la spadă individual, care au ocupat locul nouă.

Rezultatele reprezentanţilor României la Rio:

ATLETISM

Maraton: feminin - Paula Claudia Todoran - locul 101, Elena Daniela Cîrlan - nu a terminat cursa;

masculin - Marius Ionescu – locul 37, Nicolae Soare – locul 127

20 kilometri marş feminin: Andreea Arsine - locul 45, Claudia Ştef - locul 57, Ana Veronica Rodean - locul 50

50 kilometri marş masculin: Narcis Ştefan Mihăilă - locul 31, Marius Iulian Cocioran - nu a terminat cursa

Săritura în lungime feminin: Alina Rotaru - locul 18 în grupe. Nu s-a calificat în finală.

1.500 m feminin: Florina Pierdevară - locul 25 în serii. Nu s-a calificat în semifinale.

Triplusalt: feminin - Elena Andreea Panţuroiu - locul 16, Cristina Ioana Bujin - locul 30. Nu s-au calificat în finală.

masculin - Marian Oprea a avut trei sărituri depăşite în calificări.

800 metri feminin: Florina Pierdevară - locul 50 în seria 1; Claudia Bobocea - locul 51 în seria 2. Nu s-au calificat în faza următoare.

400 metri feminin: Bianca Răzor - locul 33. Nu s-a calificat în semifinale.

Aruncarea greutăţii: Andrei Gag - locul 13. Nu s-a calificat în finală.

3000 metri obstacole feminin: Ancuţa Bobocel - locul 38. Nu s-a calificat în finală

Ştafetă 4x400 m feminin: Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andreea Miklos, Adelina Dorina Pastor – locul 14, după ce în seria 1 au ocupat poziţia 7. Nu s-au calificat în finală.

BOX

Mihai Nistor a fost învins la decizie (1-2) de iordanianul Iasshaish Hussein în turul 2.

CANOTAJ

Patru rame fără cârmaci masculin: Constantin Adam, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Andrei Gonţaru - locul 4 în seria 1, iar apoi poziţia a patra în recalificări. Nu s-au calificat în semifinale.

Dublu rame masculin: George Alexandru Palamariu, Cristi Ilie Pîrghie – locul trei în seria 2, apoi 6 în prima semifinală şi şase în finala B. Poziţia lor finală - 12.

Opt rame cu cârmaci feminin: Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Adelina Maria Bogus, Andreea Nicoleta Boghian, Roxana Gabriela Cogianu, Daniela Druncea, Iuliana Popa – locul 3 în seria 2; locul 2 în recalificări; locul trei în finală. Medalie de bronz.

Dublu rame feminin: Mădălina Bereş, Laura Oprea - locul cinci în seria 3, locul 1 în recalificări, locul 4 în semifinala 1. Au ratat calificarea în finală şi s-au clasat la general pe 9.

Dublu vâsle categorie uşoară feminin: Ionela Livia Lehaci, Gianina Elena Beleagă - locul trei în seria 2, locul 1 în recalificări, locul 4 în semifinala 1. Poziţia a opta în concurs, după ce au evoluat în finala B.

CICLISM

Serghei Ţvetcov - nu a terminat cursa.

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

Cătălina Ponor - locul 7 la bârnă cu 14.000 de puncte

Marian Drăgulescu - locul 4 cu 15.449 de puncte în finală la sărituri, la egalitate cu japonezul Kenzo Shirai, dar cu note mai mici la execuţie.

Andrei Muntean - locul 6 la paralele, cu 15.600 de puncte.

HALTERE

Andreea Aanei - locul 8 la categoria +75 kg feminin, cu un total de 265 kg (120 kg - la smuls şi 145 - la ridicat)

Florina Sorina Hulpan - nu a terminat competiţia la 69 kg, accidentându-se.

Dumitru Captari - nu a terminat competiţia la 77 kg

Gabriel Sîncrăian - medaliat cu bronz la categoria 85 kg, cu un total de 390 kg (173 kg - la smuls şi 217 kg - la aruncat)

HANDBAL

Valentina Neli Ardean Elisei, Aurelia Brădeanu, Florina Maria Chintoan, Laura Chiper, Melinda Anamaria Geiger, Oana Andreea Manea, Ionica Munteanu, Cristina Georgiana Neagu, Gabriela Perianu, Ibolya Gabriella Szucs, Camelia Hotea, Paula Claudia Ungureanu, Eliza Iulia Buceschi, Patricia Maria Vizitiu

Grupa A: România - Angola 19-23; Brazilia - România 26-13, România - Muntenegru 25-21, România - Spania 24-21; Norvegia - România 28-27.

Echipa României s-a clasat pe locul 9.

JUDO

Corina Căprioriu, 57 kg - A învins-o în optimi pe Nora Gjakova (Kosovo), în sferturi pe Chen-Ling Lien (Taiwan). În semifinale a pierdut în faţa braziliencei Rafaela Silva, iar în lupta pentru bronz a fost învinsă de portugheza Telma Monteiro. Locul 5.

Andreea Chiţu, 52 kg - A învins-o în optimi pe Laura Gomez (Spania), în sferturi a pierdut în faţa italiencei Odette Ciuffrida, iar în recalificări a fost învinsă de brazilianca Erica Miranda. Locul 7.

Elena Monica Ungureanu, 48 kg - A fost învinsă în primul tur de sportiva belgiană Charline van Snick.

Daniel Natea, +100 kg - Pe tabloul de 32 a câştigat în faţa thailandezului Kunathip Yea-on, în optimi a pierdut în faţa uzbecului Abdullo Tangriev.

LUPTE

Alin Alexuc Ciurariu, 98 kg, greco-romane - Locul 5. L-a învins în optimi pe egipteanul Elsaid Moustafa Hamdy Abdelwahab, în sferturi a pierdut în faţa armeanului Artur Aleksanyan, în recalificări s-a impus în faţa italianului Daigoro Timocini, iar în meciul pentru medalia de bronz a fost învins de turcul Cenk Ildem.

Ion Iulian Panait, 66 kg, greco-romane - Locul 12. A fost învins în calificări de rusul Islam-Beka Albiev.

Emilia Alina Vuc, 48 kg, libere - A pierdut în optimi în faţa indiencei Vinesh Vinesh.

Ivan Guidea, 57 kg, libere - L-a învins în optimi pe turcul Suleyman Atli. În sferturi a pierdut în faţa bulgarului Vladimir Dubov.

Albert Saritov, 97 kg, libere - Medaliat cu bronz. L-a învins în optimi pe moldoveanul Nicolai Ceban, în sferturi a pierdut în faţa americanului Kyle Frederick Snyder, în recalificări l-a învins pe cubanezul Javier Cortina Lacerra, iar în finala pentru bronz pe georgianul Elizbar Odikadze.NATAŢIE

Ştafetă 4x100 m liber masculin: Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Norbert Trandafir - locul 15

50 m liber masculin: Norbert Trandafir - locul 14 în semifinale

100 m liber masculin: Marius Radu - locul 7 în seria 5. A ratat calificarea în semifinale.

100 m spate masculin: Robert Glinţă - locul doi în seria 4; locul doi în semifinală; locul 8 în finală.

200 m spate masculin: Robert Glinţă - locul 18. Nu s-a calificat în semifinale.

100 m liber feminin: Ana Iulia Dascăl - locul 36.

SCRIMĂ

Spadă echipe: Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Cristina Gherman, Simona Pop - 24-23 cu SUA în sferturi, 45-30 cu Rusia în semifinale, 44-38 cu China în finală. Medalie de aur.

Spadă individual feminin: Ana Maria Popescu - A învins-o pe tabloul de 32 pe Auriane Mallo din Franţa. În optimi a fost eliminată de sud-coreeana Injeong Choi.

Simona Gherman - A fost eliminată de sportiva franceză Lauren Rembi pe tabloul de 32.

Simona Pop - A fost eliminată pe tabloul de 64 de canadianca Leonora Mackinnon.

Floretă individual feminin: Mălina Elena Călugăreanu - A fost învinsă pe tabloul de 64 de Beatriz Ana Bulcao (Brazilia).

Sabie individual masculin: Tiberiu Dolniceanu - L-a învins pe chinezul Wei Sun pe tabloul de 32, în optimi l-a învins pe belgianul Seppe van Holsbeke, în sferturi a pierdut în faţa ungurului Aron Szilagyi.

TENIS

Simplu feminin: Monica Niculescu - a învins-o în primul tur pe Veronica Cepede Royg din Paraguay, apoi s-a retras înainte de turul doi.

Irina Begu - a fost învinsă în primul tur de japoneza Nao Hibino

Andreea Mitu - a fost învinsă în primul tur de Garbine Muguruza din Spania.

Dublu feminin: Irina Begu şi Monica Niculescu au fost eliminate în primul tur de Hao-Ching Chan şi Yung-Jan Chan din Taiwan. Andreea Mitu şi Raluca Olaru - au fost învinse în turul doi de perechea rusă Ekaterina Makarova/ Elena Vesnina.

Dublu masculin: Horia Tecău şi Florin Mergea - au învins în primul tur perechea argentiniană Federico Delbonis/Guillermo Duran, în turul doi cuplul mexican Santiago Gonzalez/ Miguel-Angel Reyes-Varela, în sferturi pe brazilienii Marcelo Melo/ Bruno Soares, în semifinale pe americanii Steve Johnson şi Jack Sock, iar în finală au pierdut în faţa spaniolilor Rafael Nadal şi Marc Lopez. Medalie de argint.

Dublu mixt: Irina Begu şi Horia Tecău - i-au învins în primul tur pe polonazii Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot. În sferturi au fost învinşi de cehii Lucie Hradecka şi Radek Stepanek.

Florin Mergea şi Monica Niculescu - s-au retras din competiţie.

TENIS DE MASĂ

Simplu feminin: Daniela Dodean Monteiro - a învins-o în primul tur pe indianca Mouma Das, în turul doi a trecut de Li Qian din Polonia, iar în turul trei a fost eliminată de japoneza Ai Fukuhara.

Elizabeta Samara - a trecut în turul doi de Lin Gui din Brazilia. În turul trei a fost învinsă de Ning Ding, din China.

Echipe feminin: Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs - 2-3 cu Coreea de Sud.

Simplu masculin: Adrian Crişan - l-a învins în primul tur pe indianul Sharath Kamal Achanta, în turul doi a trecut de francezul Emmanuel Lebesson, în turul trei a trecut de Sangsu Lee (Coreea de Sud), iar în optimi a pierdut în faţa chinezului Jike Zhang.

Ovidiu Ionescu - l-a învins în primul tur pe iranianul Nima Alamian, în turul doi a trecut de austriacul Robert Gardos, iar în turul trei a fost eliminat de portughezul Marcos Freitas.

TIR

Alin George Moldoveanu – 10 m puşcă aer comprimat - locul 19. Nu s-a calificat în finală.

GIMNASTICĂ RITMICĂ

Gimnastică ritmică – Ana Luiza Filiorianu – locul 22, cu 67.458 puncte. Nu s-a calificat în finală.

În articolul

România la Jocurile Olimpice de la Rio - 96 de sportivi, cinci medalii. Rezultatele sportivilor români la competiţia din Brazilia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Trending

E trecută de prima tinerețe și are cinci copii, dar arată ca o puștoaică. Ce vârstă are vedeta din imaginepe a1.ro
Cum arată un aliment fast food expirat de 8 ani. Ce au descoperit medicii despre ingredientele din elpe a1.ro
Are 46 de ani, dar Florin Ristei nu i-a dat mai mult de 26 de ani. Concurenta care l-a indus în eroarepe a1.ro
Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care vor să revină în țară de sărbători? Anunțul de ultimă oră a lui Nelu Tătarupe spynews.ro
România înregistrează un nou record de pacienți internați la ATI! 83 de oameni au muritpe spynews.ro
Ion Ţiriac şi-a cumpărat o nouă maşină: "Să vedem dacă zboară! Acum gâfâie şi toţi fug de treaba asta"pe antenasport.ro
Ciprian Marica a răbufnit: "Avem 300 de spitale şi 23.000 de biserici. Autorităţile sunt depăşite de situaţie"pe antenasport.ro
X Factor | Sezonul 9pe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!pe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Nelu Tătaru, veste bună pentru români. Cum vor fi întâmpinați la spitale cei cu simptome COVIDpe antena3.ro
Momentul la care se vor deschide şcolile în Capitală. Anunţul făcut de primarul Nicuşor Danpe antena3.ro
Ce salariu are in 2020 un politist de la rutiera cu tot cu bonusuri si sporuripe cars.ro
Horoscop lunar, noiembrie 2020. Vrei să știi ce se întâmplă în viața persoanelor importante din jurul tăupe jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 2 - 8 noiembrie. Scorpionii trec printr-o experiență care-și pune amprenta asupra lorpe jurnalul.ro

urmează pe observator

Eveniment • la 09:14

Doi răniți, după ce o mașină s-a răsturnat pe un drum din Teleorman

 • Un bărbat și o femeie au fost răniți în accidentul din Teleorman.
 • Autoritățile locale au intervenit cu mai multe ambulanțe și echipaje de pompieri la fața locului.
 • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Horoscop • la 08:57

Horoscopul zilei, 31 octombrie 2020. Peștii pot avea probleme în familie

 • Nativii Rac sunt destul de agitaţi şi nu prea au răbdare cu cei din jur.
 • Pentru Scorpioni, odihna este mai importantă decât cred.
Extern • la 08:41

Morți și răniți, după cutremurul care a zguduit Turcia și Grecia

 • 22 de persoane au murit în Turcia, în urma cutremurului de vineri.
 • Peste 800 de persoane au fost rănite în Turcia, în urma cutremurului de vineri.
 • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Extern • la 08:19

SUA, record mondial de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi

 • Peste 100.000 de americani s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
 • Belgia și Cehia, record de decese provocate de coronavirus.
 • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Social • la 07:55

Companiile IT se dezvoltă, în ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus

 • Companiile IT fac angajări în număr mare.
Eveniment • la 07:30

Cinci răniți în urma unui accident grav produs în Urziceni

 • Două autoturisme au fost implicate în accidentul din Urziceni.
 • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Vezi toate știrile noi