Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România a ratat calificarea directă la Euro 2020

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea directă la Campionatul European de anul viitor, după ce a cedat, scor 0-2, în meciul cu Suedia de pe teren propriu, de vineri seara.

de Cristi Ioniţă

la 15.11.2019 , 23:42

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea directă la Campionatul European de anul viitor, după ce a cedat, scor 0-2, în meciul cu Suedia de pe teren propriu, de vineri seara.

Min. 94 - Este final de meci pe Arena Naţională. România pierde în faţa Suediei, 0-2, la capătul unui meci în care practic nu am contat. Ratăm astfel calificarea directă la Campionatul European de anul viitor, însă mai avem o şansă graţie barajului provenit din Liga Naţiunilor, competiţia care a prefaţat preliminariile Euro 2020. Tragerea la sorţi pentru play-off-ul respectiv va avea loc pe 22 noiembrie la Nyon, în Elveţia, cele 16 echipe urmând a fi repartizate în patru grupe de câte patru echipe. În fiecare grupă se vor juca semifinale şi finală, astfel că, practic, România trebuie să câştige două meciuri la baraj pentru a-şi asigura prezenţa la turneul final.

Min. 89 - Mogoş şutează din unghi şi Olsen scoate de sub transversală.

Articolul continuă după reclamă

Min. 84 - Şutul lui Ianis Hagi se duce puţin pe lângă poarta adversă.

Min. 78 - La oaspeţi intră Isak în locul lui Berg.

Min. 73 - Intră Alibec în locul lui Stanciu.

Min. 71 - Încă o ocazie uriaşă a oaspeţilor. Ekdal şutează violent în transversală.

Min. 69 - La oaspeţi a ieşit Larsson şi a intrat Svensson.

Min. 60 - Oaspeţii trec pe lângă al treilea gol. O lovitură cu capul, din centrul careului, este respinsă cu greu de Tătăruşanu.

Min. 57 - Florinel Coman intră în locul lui Keşeru.

Min. 55 - Nicuşor Bancu vede cartonaşul galben pentru fault.

Min. 50 - Momente bune ale echipei noastre, care pune presiune pe defensiva adversă. Între timp, Lindelof a luat şi el cartonaş galben pentru un fault.

Min. 46 - La pauză, Ianis Hagi a intrat în locul lui Deac.

22.46 - A început repriza a doua din România - Suedia. Oaspeţii au avut lovitura de start.

Min. 45 - Este pauză pe Arena Naţională. Suedia conduce, cu 2-0, la capătul unei prime reprize controlate de oaspeţi, în special din punct de vedere tactic.

Min. 42 - Mingea trimisă de pe stânga îl găseşte pe Keşeru în careu, dar acesta nu reuşeşte să reia pe poartă.

Min. 41 - Şutul lui Mitriţă din lovitură liberă este reţinut fără mari emoţii de Robin Olsen.

Min. 34 România - Suedia 0-2. Quaison profită de spaţiile largi din apărarea noastră şi măreşte avantajul nordicilor.

Min. 31 - Oaspeţii cer penalty, la o intervenţie asupra lui Quaison, însă centralul lasă jocul să continue.

Min. 28 - Oaspeţii controlează jocul într-un moment în care experimentele lui Contra par falimentare.

Min. 23 - Stanciu vede cartonaşul galben pentru un fault comis la 25 de metri de propria poartă.

Min. 18 România - Suedia 0-1. Berg deschide scorul cu o superbă lovitură cu capul. Atacantul oaspeţilor a profitat de o centrare venită de la Forsberg.

Min. 15 - Stanciu şutează frumos de la distanţă, mingea este deviată şi ocoleşte de puţin poarta adversă.

Min. 6 - Suedezii au primul moment favorabil. Din fericire, cornerul lor rămâne fără rezultat.

21.48 - A început meciul de pe Arena Naţională. Echipa noastră a avut lovitura de start a partidei.

UPDATE, 21.35 - Cu 10 minute înainte de startul partidei, stadionul este ca un adevărat furnal. Peste 50.000 de români aşteaptă cu nerăbdare startul celui mai important meci al naţionalei României din ultimii ani. Suedezii sunt susţinuţi şi ei de aproximativ 1.200 de fani.

UPDATE, 20.20 - Tehnicienii celor două formaţii au anunţat echipele de start şi avem surprize mari în formaţia noastră. Astfel, Cosmin Contra începe cu Tătăruşanu - Mogoş, Rus, Nedelcearu, Bancu - Deac, Băluţă, Stanciu, Mitriţă - Puşcaş, Keşeru.

Suedia răspunde cu Olsen, Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson, Larsson, Ekdal, Berg, Forsberg, Olsson, Quaison.

UPDATE, 19.10 - Mii de spectatori sunt deja în jurul Arenei Naţionale. Aceştia vor avea permisiunea să intre pe stadion începând cu ora 19.30.

UPDATE, 17.50 - Ultimele informaţii din tabăra tricolorilor arată că selecţionerul Cosmin Contra s-a decis asupra formulei de start. România ar urma să înceapă cu Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Deac, Băluţă, Stanciu, Mitriţă - Puşcaş, Keşeru.

Aflată pe locul 3 în grupă, după opt etape, România este obligată să câştige duelul cu Suedia, din această seară, pentru a se menţine în lupta pentru calificarea la turneul final.

Orice alt rezultat ne scoate din luptă în condiţiile în care nordicii au avantajul victoriei din meciul tur, 2-1, dar şi faptul că, în ultima etapă, dau piept cu Insulele Feroe, pe teren propriu, în timp ce formaţia noastră joacă împotriva Spaniei, în deplasare.

Cu câteva ore înainte de startul partidei, staff-ul tehnic al echipei noastre a anunţat numerele de pe tricouri pe care le vor purta fotbaliştii în această seară: 1. Silviu Lung, 2. Romario Benzar, 3. Alin Toșca, 4. Adrian Rus, 5. Ionuț Nedelcearu, 6. Iulian Cristea, 7. Denis Alibec, 8. Nicolae Stanciu, 9. George Pușcaș, 10. Ianis Hagi, 11. Nicușor Bancu, 12. Ciprian Tătărușanu, 13. Claudiu Keșeru, 14. Vasile Mogoș, 15. Tudor Băluță, 16. Florin Niță, 17. Ciprian Deac, 18. Răzvan Marin, 19. Constantin Budescu, 20. Alexandru Mitriță, 21. Dan Nistor, 22. Alexandru Cicâldău, 23. Florinel Coman.

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » România a ratat calificarea directă la Euro 2020