Meniu
Search
x

Rușii, sancționați și de FIFA. Fără meciuri internaționale în Rusia, nu se va folosi drapelul țării şi nu se va intona imnul

FIFA a anunţat, duminică seară, primele sale decizii împotriva Rusiei în contextul atacării Ucrainei de către ruşi.

De Redactia Observator la 27.02.2022, 22:47

Astfel, forul mondial a hotărât următoarele:

- Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.

- Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”

- La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

Pe acelaşi subiect

FIFA discută cu UEFA despre sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o “potenţială excludere din competiţii”, măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid.

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective. “FIFA va răsmâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

Forul s-a declarat solidar cu toţi cei afectaţi de ce se întâmplă în Ucraina şi a făcut un apel pentru pace şi dialog constructiv urgent.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Rușii, sancționați și de FIFA. Fără meciuri internaționale în Rusia, nu se va folosi drapelul țării şi nu se va intona imnul