Antena Meniu Search
x

Salomon renunţă la colaborarea cu Federaţia Română de Schi, în urma scandalului legat de Ania Caill

Salomon România, importatorul exclusiv al brandului Salomon, unul dintre cei mai mari producători de echipament sportiv de iarnă, a anunţat că pune capăt colaborării cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, după scandalul în cazul sportive Ania Caill.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 16:40

Ania Caill, în proba de schi alpin SuperG
Ania Caill, în proba de schi alpin SuperG - Alexander Hassenstein/Getty Images

Ania Caill a fost privată de participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing după ce forul românesc a renunţat la un loc-cotă primit suplimentar de România după retragerea Japoniei. Anterior, Federaţia Română de Schi Biatlon a decis să o trimită în locul ei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing pe Maria Constantin, sportivă aflată pe locul 1.700 în clasamentul mondial.

"De peste 20 de ani, ca importator exclusiv al brandului Salomon în România, am susținut performanța sportivă obținută prin pasiune, tenacitate și disciplină.

Ania Caill a demonstrat, prin progresele sale constante, că are toate calitățile unui sportiv de performanță. În ultimii ani, a fost susținută atât de Salomon Franța, cât și de către firma noastră, în mod direct", a anunţat Salomon România.

Salomon România, nemulţumiri la adresa conducerii FRSB

Pe acelaşi subiect

"Considerăm că rolul oricărei federații finanțate din bani publici este acela de a susține și promova, în mod obiectiv, performanța sportivilor profesioniști, alimentând astfel pasiunea juniorilor pentru acel sport.

În urma deciziei FRSB de a bloca accesul Aniei la Olimpiada de la Beijing 2022, urmată de refuzul de a trimite orice schior român pe locul suplimentar câștigat pentru lotul olimpic al României, am decis să renunțăm la orice asociere sau colaborare cu FRSB, pe durata mandatului actualei conduceri", a mai anunţat Salomon România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Eduard Novak, ministrul Sportului, i-a cerut la rândul lui preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon să-şi asume răspunderea inclusiv prin demisie, în urma deciziei instituţiei pe care o conduce de a renunţa la un loc-cotă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Salomon renunţă la colaborarea cu Federaţia Română de Schi, în urma scandalului legat de Ania Caill