Antena Meniu Search
x
LIVE

S-au tras la sorţi grupele CM 2022 Qatar : Spania şi Germania în aceeaşi grupă. Meciul de deschidere, Qatar – Ecuador

Reprezentativele Spaniei şi Germaniei vor evolua în aceeaşi grupă la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri, la Doha Exhibition and Convention Center (DECC). Deţinătoarea trofeului, Franţa, va juca în aceeaşi grupă cu Danemarca. Meciul de deschidere va fi Qatar – Ecuador.

De Redactia Observator la 05.04.2022, 14:15
S-au tras la sorţi grupele CM 2022 Qatar : Spania şi Germania în aceeaşi grupă. Meciul de deschidere, Qatar – Ecuador
- Profimedia

Componenţa grupelor:

  • Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
  • Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Ţara Galilor sau Ucraina sau Scoţia
  • Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
  • Grupa D: Franţa, Peru sau Emiratele Arabe Unite sau Australia, Danemarca, Tunisia
  • Grupa E: Spania, Costa Rica sau Noua Zeelandă, Germania, Japonia
  • Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croaţia
  • Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Cafu (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Ali Daei (Iran), Bora Milutinovic (Serbia/Mexic), Jay-Jay Okocha (Nigeria), Rabah Madjer (Algéria), Tim Cahill (Australia) şi Adel Ahmed Malallah (Qatar) au fost cei care au efectuat tragerea la sorţi. Ceremonia a fost prezentattă de Carli Lloyd, Jermaine Jenas şi Samantha Johnson.

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final. Costa Rica, locul 4 în zona Concacaf, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite. Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » S-au tras la sorţi grupele CM 2022 Qatar : Spania şi Germania în aceeaşi grupă. Meciul de deschidere, Qatar – Ecuador