Antena Meniu Search
x

Euro 2020 în România. Ce meciuri se joacă pe Arena Naţională şi câţi spectatori ar putea asista la ele

Cu ceva mai mult de trei luni până la startul Campionatului European de fotbal, organizatorii încă nu ştiu exact modul în care ar urma să se desfăşoare competiţie, însă există speranţe care arată că turneul final se poate desfăşura conform planului iniţial, chiar dacă la meciuri ar urma să asiste mai puţini spectatori.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.03.2021, 11:45

Patru meciuri de la Euro 2020 se joacă în România, pe Arena Naţională din Bucureşti
12.500 de spectatori ar putea asista la meciurile Euro 2020 jucate în România - Hepta
  • Patru meciuri de la Euro 2020 ar urma să se joace în România, la Bucureşti, pe Arena Naţională.
  • Euro 2020 este programat să aibă loc în vara acestui an, în perioada 11 iunie - 11 iulie.

24 de echipe sunt calificate la turneul final al Campionatului European de fotbal care trebuia să se joace anul trecut, dar care a fost amânat pentru vara acestui an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Planul iniţial prevedea ca meciurile să se joace pe 12 stadioane din tot atâtea oraşe, respectiv Stadionul Wembley din Londra (Anglia), Allianz Arena din Munchen (Germania), Stadio Olimpico din Roma (Italia), Stadionul Olimpic din Baku (Azerbaidjan), Puşkaş Arena din Budapesta (Ungaria), Krestovsky Stadium din St. Petersburg (Rusia), Johan Cruyff Arena din Amsterdam (Olanda), Arena Naţională din Bucureşti (România), Parken Stadium din Copenhaga (Danemarca), Aviva Stadium din Dublin (Irlanda), Hampden Park din Glasgow (Scoţia) şi Stadionul San Mames din Bilbao (Spania).

Patru meciuri programate a avea loc pe Arena Naţională

Dacă organizarea turneului final al Campionatului European de fotbal se desfăşoară conform planului iniţial, ar urma ca, în vară, să vedem patru meciuri la Bucureşti, pe Arena Naţională.

În România ar urma să se joace trei meciuri din Grupa C. Pe 13 iunie, de la ora 19.00, ar urma să se joace meciul dintre Austria şi Macedonia de Nord. Pe 17 iunie, de la ora 16.00, se joacă meciul dintre Ucraina şi Macedonia de Nord, iar pe 21 iunie, de la ora 19.00, se joacă meciul dintre Austria şi Ucraina.

În faza optimilor de finală, la Bucureşti ar urma să vină o forţă a fotbalului european. Asta pentru că pe Arena Naţională ar urma să se joace, pe 28 iunie, de la ora 22.00, al şaselea meci programat în faza optimilor de finală. Duelul respectiv presupune ca învingătoarea din Grupa F să înfrunte una dintre cele patru echipe care ajung în faza optimilor de finală de pe locul 3 din grupă.

Învingătoarea din Grupa F va fi mare favorită în meciul pe care Arena Naţională îl găzduieşte din faza optimilor de finală, în grupa respectivă fiind repartizate Portugalia, Franţa, Germania şi Ungaria.

Arena Naţională, disponibilă la 25% din capacitate pentru meciurile de la Euro 2020

Dacă turneul final al Campionatului European de fotbal se va desfăşura conform planului iniţial, cu meciuri jucate în mai multe ţări, un mare semn de întrebare rămâne numărul de spectatori care ar putea asista la partidele respective.

Există posibilitatea ca o decizie să fie luată în funcţie de situaţia sanitară din fiecare ţară în parte. La momentul actual, cel mai plauzibil scenariu este acela ca cele patru meciuri programate la Bucureşti să se desfăşoare fără spectatori.

Cel mai optimist scenariu pe care îl iau în calcul organizatorii arată că Arena Naţională ar putea fi disponibilă la 25% din capacitate pentru meciurile de la Euro 2020, ceea ce presupune prezenţa a aproximativ 12.500 de spectatori în tribune.

O decizie finală ar urma să fie luată în luna aprilie, până atunci fiind şi întreruptă vânzarea de bilete. În funcţie de decizia care va fi luată se va decide şi situaţia biletelor vândute până acum sau dacă mai pot fi puse în vânzare alte bilete.

Euro 2020 începe pe 11 iunie, la Roma

Campionatul European de fotbal este programat să se joace în perioada 11 iunie - 11 iulie. Meciul de deschidere se joacă la Roma, pe Olimpico, între Italia şi Turcia. Partida ar urma să aibă loc pe 11 iunie, de la 22.00, ora României.

Finala Campionatului European de fotbal se joacă pe 11 iulie, la Londra, pe Wembley, tot de la 22.00, ora României.

Componenţa celor şase grupe arată astfel:

Grupa A - Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia.

Grupa B - Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia.

Grupa C - Ţările de Jos, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord.

Grupa D - Anglia, Croaţia, Scoţia, Cehia.

Grupa E - Spania, Suedia, Polonia, Slovacia.

Grupa F - Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Euro 2020 în România. Ce meciuri se joacă pe Arena Naţională şi câţi spectatori ar putea asista la ele