Antena Meniu Search
x

Finala Europa Conference League: AS Roma a învins Feyenoord Rotterdam cu 1-0. Italienii, la primul trofeu din ultimii 20 de ani

Finala Europa Conference League 2022. Italienii de la AS Roma au învins Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0, în urma meciului disputat în Tirana, capitala Albaniei. 

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 23:56

AS Roma
Finala Europa Conference League: AS Roma a învins Feyenoord Rotterdam cu 1-0. Italienii, la primul trofeu din ultimii 20 de ani - Abaca Press / AA/ABACA (arhivă)

Mijlocașul Nicolo Zaniolo a marcat pentru AS Roma, în minutul 32 al finalei Conference League.

Finala Conference League 2022, arbitrată de Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a fost ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Scharer, din Elveţia, în timp ce de sistemul de asistenţă video s-au ocupat germanii Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs a condus prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a arbistrat 10 partide în competiţiile de club UEFA, inclusiv manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.

Pe acelaşi subiect

Info: Trofeul UEFA Europa Conference League are 57.5cm şi cântăreşte 11 kilograme. Câştigătoarea va primi 40 de medalii de aur, iar învinsa 40 de argint. Învingătoarea merege în sezonul 2022/23 al grupelor Ligii Europa, dacă nu se califică prin competiţia internă.

Jose Mourinho, AS Roma: "Este momentul echipei. Nu cred în poţiuni magice"

"Este momentul echipei", declarase antrenorul lui AS Roma, Jose Mourinho, înaintea finalei competiţiei fotbalistice Europa Conference League de la Tirana, împotriva lui Feyenoord Rotterdam, a transmis AGERPRES, citând TuttoMercatoWeb.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce trebuie să facă un Special One (vechiul său supranume) pentru a câştiga un meci special, Mourinho a răspuns: "Cu Special One este o poveste veche. Pot face tot ce trebuie să facă antrenorul pentru a câştiga. Nu cred în poţiuni magice. Este momentul echipei, al jucătorilor. Este momentul lor, acolo nu este nimic special de făcut, ci să fii tu însuşi. Fără limite".

În opinia portughezului, meciul din ultima etapă de campionat (3-0 în deplasare cu Torino FC) a fost ca o finală, aducându-i Romei calificarea în viitoarea ediţie a Europa League.

"Am ajuns la finalul parcursului din acest sezon, cu două finale de jucat în decurs de patru zile. Prima finală ne-a oferit ceea ce meritam, pe care îl aveam ca ţintă, adică să ne calificăm în Europa League şi să reuşim o clasare mai bună ca anul trecut. Am câştigat acea finală acolo. Pentru mine a fost o finală în care nu puteai să scrii istorie, ci pur şi simplu să închei munca unui sezon şi să atingi obiectivul. (...) Finala aceasta e istorie, o istorie care s-a scris deja ca să ajungi să joci o finală europeană după atâţia ani, dar când ajungi în finală trebuie să faci tot posibilul ca să scrii cu adevărat istoria, adică să câştigi", a spus el.

"Sunt mulţumit de aeroport. De felul cum e condusă Tirana. Stadionul este frumos, sunt de asemenea bucuros să vizitez Albania, care este una dintre puţinele ţări pe care nu le văzusem încă", a menţionat Mourinho.

AS Roma a avut şansa de a cuceri primul său trofeu european, după ce a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 (contra lui Liverpool) şi finala Cupei UEFA în 1991 (în faţa lui Inter Milano).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Finala Europa Conference League: AS Roma a învins Feyenoord Rotterdam cu 1-0. Italienii, la primul trofeu din ultimii 20 de ani