Antena Meniu Search
x

Selecţionerul României, desfiinţat de lumea fotbalului: “Neamţul acesta nu mi-a plăcut de la început”; “Daum este paruşutat într-o lume care-i este complet nouă. Dacă o să continuăm aşa, o să fim de râsul grupei”

Selecţionerul Christoph Daum este desfiinţat de oamenii de fotbal după ce a aliniat o echipă experimentală în meciul său de debut, contra reprezentativei din Muntenegru.

Selecţionerul Christoph Daum este desfiinţat de oamenii de fotbal după ce a aliniat o echipă experimentală în meciul său de debut, contra reprezentativei din Muntenegru.

“Vom ataca întodeauna, şi când vom fi în posesia balonului, dar şi atunci când mingea va fi la adversari”, promitea selecţionerul Christoph Daum la prezentarea sa oficială.

În meciul său de debut, contra naţionalei din Muntenegru, neamţul a propus un sistem de joc complet atipic pentru România, 4-1-2-1-2, care nu a dat însă roade. Până la urmă a fost 1-1, tricolorii puteau chiar să câştige dacă Nicolae Stanciu n-ar fi ratat un penalty în ultimul minut al prelungirilor, însă una peste alte jocul tricolorilor n-a convins, scrie Adevarul.

“Rezultatul nu este mulţumitor, dar am dat dovadă de spirit de echipă. Am jucat exact ce ne-a cerut antrenorul”, a mărturisit portarul Costel Pantilimon la finalul întâlnirii.

Jocul naţionalei a fost disecat şi de mai mulţi antrenori experimentaţi, care nu s-au sfiit să-l critice vehement pe neamţ. “Nu am aşteptat minuni de la Daum. Nu am aşteptat minuni de la echipa naţională. Mă aşteptam, pe undeva, să fie un meci de nivelul ăsta. Eu cred că nu a funcţionat sistemul pe care l-a propus selecţionerul, cu Bicfalvi, Hoban şi Săpunaru, în zonă centrală. Am avut o echipă lentă, care a jucat de multe ori cu mingi lungi, pierdute. Stanciu nu şi-a găsit locul şi a greşit foarte multe pase, mai ales în prima repriză”, a comentat fostul internaţional Gabi Balint.

“A fost un joc haotic, debusolant! Nu e de vină Daum, ci acela care îl sfătuieşte să joace aşa. Bicfalvi se călca pe picioare cu Stanciu, toţi ne înghesuiam în centru. Nu a fost nici măcar o echipă reactivă. Nici contraatac nu am putut face, nu aveam cu cine face. Cred că Daum şi-a dat seama că trebuie să facă altceva, nu se poate aşa. În primul rând trebuie schimbată aşezarea în teren. Asta a fost prima problemă. Au fost unele zone foarte aglomerate şi alte zone în care nu am avut niciun om. Trebuiau introduşi doi jucători de viteză care să creeze panică în zonele laterale, lucru care s-au întâmplat cam târziu. Daum este paruşutat într-o lume care-i este complet nouă, senzaţia a fost că nu cunoaşte bine jucătorii chiar dacă a urmărit multe meciuri. Dacă o să continuăm aşa, o să fim de râsul grupei. Dacă mai facem un meci nul în următoarele două partide suntem ieşiţi din calculele calificării”, a mărturisit şi fostul selecţioner al Armeniei, Mihai Stoichiţă.

“Am jucat cu un antrenor neamţ o partitura românească. Ne-a anunţat că va juca în presing, dar lucrurile astea de propagandă le-am trăit înainte de 1989. Eu nu am înţeles nimic din ce am jucat. Formula de joc a fost mai mult decât păguboasă. Apărătorii centrali nu sunt de nivel internaţional. La mijlocul terenului a fost un haos organizat. Nu se poate când joci acasă să evoluezi cu un «Motan» contra unor muntenegreni puternici. Stancu nu confirmă de câţiva ani de zile. Mai nimereşte câte un şut, aşa. Iar pe Andone degeaba îl bagi pe teren, pentru că el este un jucător de culoar şi nu avea cine să îl servească. Totul a fost o întâmplare în jocul nostru, inclusiv golul marcat. Nouă ne rămâne speranţa. Mie neamţul acesta nu mi-a plăcut de la început, pentru că nu a fost un creator de echipe, ci a beneficiat de ceea ce s-a făcut înaintea lui. Drama a fost că Daum nu a înţeles nimic din ce pot jucătorii români”, a mărturisit şi fostul selecţioner Cornel Dinu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Selecţionerul României, desfiinţat de lumea fotbalului: “Neamţul acesta nu mi-a plăcut de la început”; “Daum este paruşutat într-o lume care-i este complet nouă. Dacă o să continuăm aşa, o să fim de râsul grupei”