Antena Meniu Search
x

Video Serena Williams părăseşte lumea tenisului după 20 de ani. Destinul unei campioane, scris înainte de a se naște: "Dumnezeule, acestea sunt lacrimi de fericire. Cred"

Serena Williams părăseşte lumea sportului după 20 de ani în care a dominat arenele. Nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a plâns după ultimul meci din carieră, pierdut chiar acasă, la US Open. O lume întreagă i-a aplaudat performanţele fantastice. Jucătoarea a câştigat nu mai puţin de 23 de trofee de Grand Slam. La 41 de ani, Serena se va concentra asupra familiei după decenii întregi petrecute în turnee.  

de Redactia Observator

la 03.09.2022, 20:29

Vezi și

Game, set, meci şi final de carieră pentru Serena Williams. La 41 de ani, sportiva considerată de mulţi drept cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor a pus capăt carierei. Chiar dacă a pierdut meciul de noaptea trecută, Serena a fost ovaţionată minute în şir de spectatorii care ştiau că asistă la turneul ei de retragere.

Serena Williams: Le mulţumesc tuturor celor care au fost de partea mea de atâţia ani, decenii. Dumnezeule, chiar decenii! Dumnezeule, acestea sunt lacrimi de fericire. Cred. Nu ştiu.

Destinul unei campioane, scris înainte de a se naște

De-a lungul deceniilor de carieră, Serena Williams a dus tenisul feminin la un alt nivel.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep: Mereu a fost o inspirație pentru toată lumea. Şi pentru mine. Am spus asta mereu.

Destinul de campioană al Serenei Williams are însă influenţe româneşti. Tatăl surorilor Williams a vrut să îşi ducă fetele pe acelaşi drum de succes pe care a păşit marea tenismenă a României Virginia Ruzici. O admira enorm.

Richard Williams, tatăl Serenei: Le-am plănuit cariera cu mult înainte să se nască.

Serena Williams: Totul a început cu părinţii mei. Şi ei merită totul, sunt recunoscătoare pentru ei.

Serena a crescut pe terenul de tenis. Se antrena două ore în fiecare zi pentru meciurile care aveau să o transforme într-un fenomen. De la 14 ani, când a intrat în tenisul profesionist, Serena a fost rachetă spre succes. La 17 ani, câştiga primul titlul de Mare Şlem. La final de carieră are 23. A înfruntat criticile, durerile şi a jucat chiar şi când era însărcinată.

Scandalurile nu au ocolit-o, şi nici ea nu le-a evitat. Odată cu performanţele ei, intră în istorie şi crizele de nervi din finala US Open din 2018, când a ratat ocazia să intre în Cartea Recordurilor. Şi-a pierdut cumpătul de trei ori şi a distrus o rachetă.

Cu Halep a avut meciuri interminabile. Doar pe teren, însă. Cele două campioane nu îşi poartă pică. Deşi a pierdut de 10 ori în fața Serenei, Simona i-a administrat una dintre cele mai dureroare înfrângeri din carieră - la Wimbledon, în 2019.

Simona Halep: A fost o onoare să joc atât de multe meciuri cu Serena și să împart vestiarul și terenurile cu ea.

Serena Williams lasă în urmă multe superlative. Şi este sportiva cu cele mai mari câştiguri din istorie. Doar premiile din tenis o duc spre 100 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Sport » Serena Williams părăseşte lumea tenisului după 20 de ani. Destinul unei campioane, scris înainte de a se naște: "Dumnezeule, acestea sunt lacrimi de fericire. Cred"