Antena Meniu Search
x

Simona Halep, eliminată în turul 2 al turneului WTA de la Roma. A pierdut în două seturi în faţa americancei Danielle Rose Collins

Simona Halep, locul 21 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 7-6 (1), 6-3, de americanca Danielle Collins, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7, în turul al doilea al turneului de la Roma.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 00:22

Simona Halep, eliminată în turul 2 al turneului WTA de la Roma. A pierdut în faţa americancei Danielle Rose Collins - Profimedia

Meciul de pe arena Pietrangeli a fost unul cu emoţii pentru Simon Halep, din cauza unui moment care i-ar fi putut pune din nou în pericol cariera. La scorul de 3-4, Halep a alunecat şi şi-a "îndoit" glezna dreaptă, aducând aminte de accidentarea gravă suferită anul trecut, tot la Roma. Din fericire, ea a putut continua partida fără să ceară asistenţă medicală.

Românca, la un pas de o accidentare dramatică

Collins izbeşte mingile din aproape orice poziţie şi a supus-o pe Halep unei presiuni uriaşe, căreia românca i-a făcut faţă destul de bine o perioadă. Jucătoarea de 30 de ani a căutat să joace lung, înalt, orientat către reverul rivalei, pentru a evita forehand-ul devastator al acesteia, a alergat inepuizabil la fiecare minge. Însă nesusţinută de al doilea serviciu, penalizat mai mereu de Collins, fostului lider WTA i-a fost greu să se desprindă.

Americanca a alternat loviturile senzaţionale cu cele ratate uşor, s-a scos din dificultate de nenumărate ori, cu serviciul şi cu schimbarea bruscă a direcţiei mingii, arătând mai tot timpul o atitudine superioară, uşor arogantă, chiar şi când era în dificultate. 

Pe acelaşi subiect

Halep a avut momentele ei bune, avantaje, care i-au fost anulate nu de propriile greşeli, ci de jocul care nu lasă loc de replică al adversarei.  Collins a avut şi gesturi nesportive. La 5-5, după o minge câştigată sub un unghi imposibil, ea a suflat în rama rachetei ca un pistolar care suflă fumul din ţeava armei lui după un foc. Atitudinea aceasta s-a întors împotriva ei, pentru că şi-a pierdut serviciul după ce a trimis în aut o serie de mingi din poziţii favorabile. Collins a repetat gestul la 4-1, în setul secund, după ce a anulat o minge de break a Simonei.

Setul I a fost un meci în sine, de o oră şi 21 de minute. Până la 4-4, s-a mers în serii de două ghemuri consecutive câştigate de fiecare jucătoare. Collins a avut 2-0, după un break în ghemul secund, apoi 4-2, dar Halep a revenit de fiecare dată şi a egalat. La 2-2, românca a condus în următoarele ghemuri, 15-40, 40-0, dar nu a putut să le închidă pentru că jucătoarea din SUA a revenit imparabil.

La 4-2, pe o minge de break, Collins s-a plâns că este deranjată un suporter din spatele ei şi la serviciu şi la retur.  Simona Halep a trecut pentru prima dată în avantaj, la 6-5, după un break, dar a servit slab şi a pierdut următorul ghem la 0. În tie-break, sportiva din Constanţa a fost din nou sufocată de adversară şi Collins s-a impus cu 7-1.

Fără un scor favorabil după imensul efort depus, Halep a cedat brusc, probabil şi din cauza problemei de la gleznă, nu însă fără luptă. Românca a continuat să alerge cu disperare după fiecare minge, dar impresia lăsată a fost una de neputinţă, în faţa agresivităţii neobişnuite a adversarei.

În setul secund, jucătoarea americană a condus cu 4-0, înainte ca Simona Halep să puncteze pe tabelă. Ea a avut minge de break în ghemul următor, dar, ca mai tot timpul în acest meci, Collins a anulat-o lejer. Sportiva română a mai câştigat două ghemuri până la final, de la 1-5, înainte de a se recunoaşte învinsă, scor 3-6, după două ore şi două minute de la start.

O măsură a "bombardamentului" suportat de Halep este raportul puncte direct câştigătoare/erori neforţate al americancei: 38-27, faţă de 12-4, românca.

În optimi, Danielle Collins va evolua cu americanca Amanda Anisimova, locul 32 WTA. Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 13.176 de euro şi cu 60 de puncte WTA.

În acest moment, Simona Halep ocupă locul 19 WTA în clasamentul live, dar mai poate coborî în ierarhie. Simona Halep a câştigat ediţia din 2020 a turneului de la Roma, iar anul trecut a părăsit competiţia în turul al doilea, după ce a suferit o accidentare gravă la gamba stângă, care a privat-o de cea mai mare parte a sezonului. Ea mai are două finale pierdute în capitala Italiei, în 2017 şi 2018, ambele în faţa Elinei Svitolina din Ucraina.

Pentru cea mai bună jucătoare română urmează participarea la al doilea grand slam al anului, French Open, care va începe la 23 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Simona Halep, eliminată în turul 2 al turneului WTA de la Roma. A pierdut în două seturi în faţa americancei Danielle Rose Collins