Antena Meniu Search
x

Australian Open 2021: Simona Halep trece de Iga Swiatek şi se califică în faza sferturilor de finală

Simona Halep, a doua favorită a competiţiei, s-a calificat, duminică, în sferturile de finală de la Australian Open 2021, după ce s-a impus, cu 3-6, 6-1, 6-4, în confruntarea cu Iga Swiatek, din Polonia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.02.2021, 12:11

Simona Halep este favorită 2 la Australian Open 2021
Simona Halep luptă cu Iga Swiatek pentru calificarea în sferturile de finală de la Australian Open 2021 - Hepta
  • Simona Halep joacă în sferturile de finală de la Australian Open 2021 cu americanca Serena Williams.
  • Simona Halep a ajuns anul trecut până în semifinalele Australian Open.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4. Simona Halep câştigă şi se califică în sferturile de finală. A fost o victorie pe deplin meritată a Simonei, care a controlat practic jocul, cu excepţia ultimelor trei game-uri din primul set, când poloneza şi-a ridicat nivelul. Swiatek a plătit tribut vârstei fragede. S-a grăbit să termine multe puncte şi a greşit enorm. Au fost 41 de greşeli neforţate comise de Swiatek şi doar 17 greşeli neforţate în dreptul Simonei. Sportiva noastră nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a se bucura de succes, în condiţiile în care, în faza sferturilor de finală, o aşteaptă un meci de foc cu americanca Serena Williams.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 5-4. Swiatek îşi face serviciul fără probleme, însă Simona urmează să servească pentru câştigarea meciului.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 5-3. Simona rezistă atacurilor adversarei, reuşeşte câteva unghiuri de zile mari şi îşi face serviciul, apropiindu-se şi mai mult de calificarea în faza sferturilor de finală.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 4-3. Poloneza nu cedează şi se leagă de fiecare punct pus în joc pentru a se menţine în acest meci.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 4-2. Simona dublează break-ul câştigat anterior cu un game lejer câştigat pe propriul serviciu. Sportiva noastră se îndreaptă spre un succes deosebit de important.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 3-2. Simona trece cu bine peste momentele dificile şi face o adevărată demonstraţie de forţă reuşind un break la 0.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 2-2. Poloneza îşi ridică mult nivelul jocului şi face break-ul, egalând situaţia la game-uri în decisiv, ceea ce ne arată că disputa este departe de a fi încheiată.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 2-1. Simona pune presiune pe serviciul polonezei, dar aceasta rezistă şi câştigă game-ul, menţinându-se în meci.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 2-0. Game greu pe serviciul Simonei. Sportiva noastră a avut 40-15, dar s-a relaxat prematur şi i-a oferit adversarei şansa de a-şi crea o şansă de break. În cele din urmă Simona rezistă eroic şi face 2-0 pe tabelă, în decisiv. Poate a fost game-ul decisiv care să decidă învingătoarea din acest meci.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1, 1-0. Simona începe setul decisiv cu un break şi jocul pare să curgă, în aceste momente, în favoarea sportivei noastre.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 6-1. Simona îşi adjudecă setul, după numai 27 de minute. Simona şi-a păstrat calmul în multe momente şi a reuşit să arate tot ce are mai bun. Swiatek plăteşte încă tribut tinereţei. Poloneza şi-a pierdut răbdarea, a încercat să câştige punctele cât mai rapid şi a greşit enorm de mult. Avem set decisiv!

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 5-1. Simona face un game magnific şi se distanţează decisiv, urmând să servească pentru câştigarea setului. Tenis de cel mai înalt nivel reuşit de sportiva noastră.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 4-1. Simona serveşte excelent şi îşi menţine avantajul de pe tabelă, din acest set.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 3-1. Swiatek câştigă primul game din acest set. Poloneza a servit ireproşabil.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 3-0. Simona îşi păstrează calmul şi câştigă încă un game fără probleme pe propriul serviciu.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 2-0. Simona face un break de moral. Este tipul de game de care Simona avea mare nevoie, respectiv care să îi arate că poate obţine mai mult pe serviciul adversarei.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6, 1-0. Simona nu pare foarte afectată de pierderea primului set şi începe actul al doilea cu un game câştigat la 0. Totuşi, Simona are nevoie de mult mai multă constanţă în joc pentru a putea emite pretenţii la o nouă revenire spectaculoasă precum în meciul cu Ajla Tomljanovic, din turul al doilea.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-6. Swiatek câştigă primul set, după 39 de minute de joc. Cele două sportive au mers umăr lângă umăr, până la 3-3, dar, pe final, Iga a accelerat jocul şi a pus-o în dificultate pe sportiva noastră.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-5. Poloneza face breakul după ce Simona s-a grăbit în mult prea multe momente, iar acest lucru a costat-o.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-4. Poloneza îşi face serviciul, după cel mai lung game de până acum. Simona Halep a ratat două şanse de break.

Simona Halep - Iga Swiatek 3-3. Simona a avut ceva emoţii în startul game-ului, dar a revenit excelent şi a egalat din nou la game-uri.

Simona Halep - Iga Swiatek 2-3. Este rândul polonezei să servească foarte bine şi să facă un game la 0.

Simona Halep - Iga Swiatek 2-2. Simona serveşte impecabil şi face un game la 0, egalând situaţia la game-uri.

Simona Halep - Iga Swiatek 1-2. Simona ratează momente favorabile de joc şi poloneza câştigă un nou game pe propriul serviciu.

Simona Halep - Iga Swiatek 1-1. Simona îşi face fără emoţii serviciul.

Simona Halep - Iga Swiatek 0-1. Poloneza câştigă primul game al meciului, deşi Simona a avut 30-0 pe serviciul adversarei.

10.14 - A început meciul de la Australian Open 2021. Iga Swiatek a servit prima.

Partida de la Melbourne ar urma să înceapă la 10.00, ora României, şi este al treilea meci direct dintre cele două jucătoare. 

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar ambele meciuri s-au încheiat extrem de rapid. Simona Halep s-a impus la Roland Garros, în 2019, 6-1, 6-0, iar Iga Swiatek s-a impus tot la Roland Garros, anul trecut, 6-1, 6-2.

Pentru a ajunge în faza optimilor de finală de la Australian Open 2021, Simona Halep şi Iga Swiatek au bifat câte trei victorii. 

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2021 după ce s-a impus clar, scor 6-1, 6-3, în confruntarea cu rusoaica Veronika Kudermetova, a 32-a favorită a competiţiei. Simona Halep a avut un meci greu, în turul II, cu Ajla Tomljanovic (Australia), de care a trecut, scor 4-6, 6-4, 7-5. În total, până acum, Simona a stat patru ore şi 55 de minute, ea trecând în primul tur în doar o oră de joc de Lizette Cabrera (Australia), 6-2, 6-1.

Iga Swiatek a zburdat până acum pe teren. A fost 6-1, 6-3 cu Arantxa Rus (Olanda), 6-2, 6-4 cu Camila Giorgi (Italia) şi 6-4, 6-3 cu Fiona Ferro (Franţa). În total, Swiatek a stat doar patru ore şi cinci minute.

Cine este Iga Swiatek, adversara Simonei Halep de la Australian Open 2021

În ciuda vârstei încă extrem de fragede, 19 ani, Iga Swiatek este deja un nume cu greutate în circuitul feminin. Swiatek a câştigat chiar primul turne profesionist la care a participat, cel de la Stockholm, din octombrie 2016. A învins-o atunci, în finală, pe românca Laura Paar, scor 6-4, 6-3.

Au urmat alte şase finale de turnee ITF, toate câştigate: Bergamo (2017), Gyor (2017), Sharm El Sheikh (2018), Pelham (2018), Budapesta (2018) şi Montreaux (2018).

Swiatek a dat lovitura, însă, anul trecut, când a câştigat Roland Garros de o manieră categorică, cedând doar 28 de game-uri în şapte partide, respectiv patru game-uri pe meci. I-au căzut victime atunci Simona Halep, tot în optimi, 6-1, 6-2, dar şi Sofia Kenin (în finală), a patra favorită a competiţiei, 6-4, 6-1, sau Marketa Vondrouşova (în primul tur), favorită 15, 6-1, 6-2.

Swiatek a pus succesul acumulat până acum pe seama colaborării cu psihologul Daria Abramowicz despre care spune că o ajută foarte mult din punct de vedere mental. Piotr

Sierzputowski (28 de ani) este antrenorul polonezei încă din 2016. Iga Swiatek este fiica lui Tomasz Swiatek, fost canotor care a participat inclusiv la Jocurile Olimpice din 1988. Iga Swiatek s-a bucurat de un real succes inclusiv la junioare. A câştigat Wimbledon la simplu feminin, Roland Garros la dublu feminin, dar şi Jocurile Olimpice de tineret, la dublu feminin.

Iga Swiatek se declară o mare fană a muzicii rock, în general, şi a trupei Guns N’Roses. De asemenea, poloneza mai ascultă şi melodiile altor trupe de modă veche, precum AC/DC sau Pink Floyd, dar şi jazz.

Într-un interviu acordat presei poloneze, Iga Swiatek a recunoscut că s-a apucat de tenis pentru a se ambiţiona şi a fi mai bună decât Agata, sora ei mai mare. Între cele două a existat o oarecare rivalitate înainte ca Agata să agaţe racheta în cui din cauza numeroaselor accidentări.

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Iga Swiatek, meci cu Serena Williams la Australian Open 2021

Miza meciului dintre Simona Halep şi Iga Swiatek este una foarte mare. Învingătoarea îşi asigură calificarea în faza sferturilor de finală, 430 de puncte WTA, dar şi un cec în valoare de 525.000 de dolari australieni, aproape dublu faţă de cât primeşte jucătoarea care părăseşte competiţia în faza optimilor de finală.

În plus, învingătoarea dintre Simona Halep şi Iga Swiatek are şansa unui duel de zile mari cu americanca Serena Williams, a 10-a favorită a competiţiei. Serena Williams a obţinut, duminică, accederea între cele mai bune opt jucătoare de la Australian Open 2021, după ce a trecut, scor 6-4, 2-6, 6-4, de Aryna Sabalenka (Belarus), favorită 7.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Australian Open 2021: Simona Halep trece de Iga Swiatek şi se califică în faza sferturilor de finală