Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea, calificare în turul II al turneului de tenis de la Dubai. Ana Bogdan şi Patricia Maria Ţig au părăsit competiţia

Sorana Cîrstea s-a calificat, luni, în turul II al turneului feminin de tenis de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), competiţie dotată cu premii în valoare de peste 1,8 milioane de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.03.2021, 17:03

Sorana Cîrstea ocupă locul 67 în clasamentul mondial de tenis
Sorana Cîrstea joacă împotriva sportivei Anett Kontaveit, din Estonia, în turul II al turneului de tenis de la Dubai - Hepta
  • Sorana Cîrstea ocupă locul 67 în clasamentul mondial de tenis.
  • Sorana Cîrstea joacă împotriva jucătoarei Anett Kontaveit, din Estonia, în turul II al turneului de tenis de la Dubai.

Sorana Cîrstea, locul 67 mondial, s-a impus, scor 6-4, 6-4, în meciul cu Lesia Ţurenko, din Ucraina, locul 142 mondial şi jucătoare care a ajuns pe tabloul principal al competiţiei după ce a trecut de calificări. Sorana Cîrstea s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră şi 23 de minute.

A fost a treia victorie obţinută de Sorana Cîrstea din tot atâtea meciuri jucate împotriva sportivei din Ucraina. Mai mult, Sorana Cîrstea nu a pierdut, până acum, niciun set în meciurile jucate împotriva Lesiei Ţurenko.

Succesul obţinut împotriva Lesiei Ţurenko îi asigură Soranei Cîrstea posibilitatea de a avea un duel de foc, în turul II al competiţiei, cu Anett Kontaveit, din Estonia, favorită 15 şi ocupanta locului 24 mondial. În primul tur al turneului din Dubai, Anett Kontaveit a surclasat-o pe Timea Baboş, din Ungaria, locul 106 mondial şi sportivă care a prins tabloul principal al competiţiei din Dubai doar graţie unui wild-card. A fost 6-2, 6-1 la capătul unui meci care a durat doar 58 de minute şi în care unguroaica a comis şase duble-greşeli şi a făcut doar 30 de puncte.

Sorana Cîrstea şi Anett Kontaveit s-au întâlnit de două ori până acum, iar estonianca s-a impus clar de fiecare dată. A fost 6-4, 6-4, la Poitiers, în 2016, şi a fost 6-1, 6-3 chiar la Dubai, anul trecut. Indiferent de rezultatul confruntării cu Anett Kontaveit, Sorana Cîrstea şi-a depăşit, deja, parcursul avut anul trecut la Dubai, astfel că ar putea înregistra o creştere în clasamentul WTA.

Ana Bogdan şi Patricia Maria Ţig, eliminate de la turneul de tenis de la Dubai

Ana Bogdan şi Patricia Maria Ţig, două dintre româncele prezente pe tabloul principal al turneului de tenis de la Dubai, au fost eliminate încă din primul tur al competiţiei. Atât Ana Bogdan, care a ajuns pe tabloul principal al competiţiei după ce a trecut de calificări, cât şi Patricia Maria Ţig au pierdut în mod clar meciurile jucate luni.

Ana Bogdan a cedat, scor 4-6, 4-6, în confruntarea cu Marketa Vondrouşova (Cehia), favorită 12 şi ocupanta locului 20 mondial. Ana Bogdan, actualmente locul 101 mondial, a rezistat o oră şi 34 de minute în meciul cu Vondrouşova. Cehoaica a început cu break ambele seturi ale întâlnirii şi a profitat la maxim de momentele favorabile.

Patricia Maria Ţig a cedat, scor 3-6, 3-6, în confruntarea cu Jelena Ostapenko (Letonia), locul 51 mondial. Ostapenko s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră şi 21 de minute şi în care cele două jucătoare au comis un număr record de duble-greşeli, opt Ostapenko şi şase Ţig.

Irina Begu, meci tare cu Garbine Muguruza la turneul de tenis de la Dubai

Irina Begu este a patra şi ultima româncă prezentă pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Dubai. Sportiva noastră, ocupanta locului 73 mondial, a trecut şi ea de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal al competiţiei şi joacă luni seara meci tare, în primul tur al competiţiei, cu Garbine Muguruza, din Spania.

Muguruza este ocupanta locului 16 mondial şi a noua favorită a competiţiei, iar de curând a ajuns până în finala turneului de la Doha, cedată în faţa cehoaicei Petra Kvitova. Irina Begu şi Garbine Muguruza s-au întâlnit de patru ori până acum, iar iberica are 3-1 la victorii în meciuri directe. Muguruza s-a impus cu 1-6, 6-3, 7-5, la Bucureşti, în 2012, cu 6-3, 6-2, la Galaţi, în 2015, şi cu 2-6, 6-2, 6-3, la Beijing, în 2016. Irina Begu a învins-o pe Garbine Muguruza chiar la Madrid, în 2016, scor 5-7, 7-6, 6-3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea, calificare în turul II al turneului de tenis de la Dubai. Ana Bogdan şi Patricia Maria Ţig au părăsit competiţia