Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Istanbul

Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Istanbul (Turcia), competiţie dotată cu premii totale în valoare de peste 235.000 de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.04.2021, 17:33

Sorana Cîrstea mai are nevoie de o victorie pentru a ajunge în finala turneului feminin de tenis de la Istanbul
Sorana Cîrstea traversează o perioadă foarte bună la Istanbul Cup - Hepta - imagine ilustrativă
  • Sorana Cîrstea dă piept cu Marta Kostyuk în semifinalele turneului feminin de tenis de la Istanbul.

Sorana Cîrstea, locul 67 mondial, a profitat, vineri, de abandonul franţuzoaicei Fiona Ferro, locul 57 mondial. Ferro s-a retras din meci după ce Sorana a câştigat primul set la mare luptă, scor 6-4.

A fost a treia victorie consecutivă a Soranei la Istanbul fără set pierdut, sportiva noastră trecând, în primele două tururi, de Kateryna Kozlova, din Ucraina, scor 6-4, 7-6, şi de Anastasia Potapova, din Rusia, scor 7-6, 6-4.

Sorana este aproape să obţină prima calificare într-o finală de turneu profesionist după aproape doi ani. Ea a câştigat turneul de la Taşkent, în 2008, dar a pierdut finalele de la Budapesta (2007), Toronto (2013) şi Taşkent (2019).

Marta Kostyuk, adversara Soranei Cîrstea din semifinalele de la Istanbul

Pe acelaşi subiect

Pentru a ajunge în ultimul act al turneului de la Istanbul, Sorana Cîrstea trebuie să treacă de Marta Kostyuk, din Ucraina, ocupanta locului 85 mondial. Vineri, în sferturi, Marta Kostyuk a trecut, scor 7-5, 4-6, 6-3, de Ana Konjuh, din Croaţia, ocupanta locului 241 mondial. Dar Marta Kostyuk a produs una dintre marile surprize ale competiţiei în faza optimilor de finală, când a învins-o, scor 6-3, 7-5, pe Daria Kasatkina, din Rusia, a patra favorită a competiţiei.

Sorana Cîrstea şi Marta Kostyuk nu s-au mai întâlnit până acum, mai ales în condiţiile în care sportiva din Ucraina are doar 18 ani.

Istanbul Cup, sub dominare românească

Istanbul Cup este un turneu de tenis care a început să fie drag sportivelor din ţara noastră. Campioana en-titre este nimeni alta decât Patricia Maria Ţig care, anul trecut, s-a impus, scor 2-6, 6-1, 7-6, în confruntarea cu Eugenie Bouchard (Canada). De asemenea, Andreea Mitu a câştigat turneul de dublu în 2016, alături de turcoaica Ipek Soylu.

Anul acesta am putea avea o finală 100% românească, dacă Sorana Cîrstea trece de Marta Kostyuk, iar Ana Bogdan trece de Veronika Kudermetova, din Rusia, şi de învingătoarea dintre Elise Mertens (Belgia) şi Katerina Siniakova (Cehia).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Istanbul