Antena Meniu Search
x

Foto Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate în semifinalele turneului de la Birmingham

Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost învinse duminică în semifinalele turneului de tenis pe iarbă de la Birmingham, ratând astfel o prezență sută la sută românească în finală. Cele două semifinale s-au jucat în paralel, după ce fuseseră amânate de pe sâmbătă, din cauza ploii.

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 16:14

jucătoarea de tenis Simona Halep
Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate în semifinalele turneului de la Birmingham - Profimedia Images

Sorana Cîrstea a fost prima care a cedat, pierzând în 3 seturi în fața sportivei chineze Shuai Zhang (54 WTA), cu 6-4, 1-6, 6-7 (5), după un meci ce a durat 2 ore și 13 minute.

La scurt timp după ea, Simona Halep s-a văzut învinsă de brazilianca Beatriz Haddad Maia (32 WTA), tot în set decisiv, cu 3-6, 6-2, 5-7, după două ore și 16 minute de joc.

În partida jucată de Cîrstea pe terenul secund, primul set a fost echilibrat, ambele jucătoare valorificând avantajul serviciului până la 5-4 pentru Cîrstea, care a avut 3 minigi de break în game-urile 4 și 8, și care a valorificat apoi prima minge de break și set, închizând cu 6-4.

Sorana Cîrstea a avut o cădere inexplicabilă

Pe acelaşi subiect

În setul secund, Cîrstea a avut o cădere inexplicabilă, Zhang ducând scorul la 0-5 și câștigând apoi cu 1-6, după ce a pierdut un game pe propriul serviciu.

Decisivul a debutat cu un break de partea româncei, care a avut avantaj de 2-0, cedat rapid, pentru 2-2. S-a mers apoi capa la cap, până la 6-6, făcând ca meciul să fie decis în tiebreak.

Cîrstea a început mai slab, cedând un minibreak, de la 1-4, Cîrstea a revenit și a condus cu 5-4, având două servicii cu care putea închide meciul în favoarea sa. A făcut însă o dublă greșeală, după care a cedat și următoarele două puncte, cu care Zhang și-a adjudecat victoria și a obținut calificarea în finală.

Pe arena principală, Simona Halep a început foarte bine, cu un break și 2-0. Haddad Maia a revenit, a egalat la 2-2, cedând din nou serviciul pentru 2-3 și apoi 3-3. De aici, brazilianca a câștigat următoarele 3 game-uri și a închis primul act cu 3-6.

În setul secund echilibrul s-a păstrat până la 2-2, de unde Halep s-a desprins cu 4 game-uri consecutive, egalând situația le seturi.

Decisivul a fost echilibrat, cu două situații de break și rebreak, până la 4-4, când Haddad Maia a reușit un al treilea break și a servit pentru meci. Halep a contracarat cu un rebreak, însă nu a reușit să își facă serviciul la 5-5, brazilianca impunându-se în ultimele două game-uri, pentru a se califica în finală.

Pentru prezența în semifinale, Halep și Cîrstea vor fi recompensate cu câte 11.000 euro și 110 puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Simona Halep și Sorana Cîrstea, eliminate în semifinalele turneului de la Birmingham