Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Spaniolii de la MARCA și italienii de la Gazzetta îi bănuiesc pe români și slovaci că s-au înțeles pe ascuns: "Un biscotto mascat... și toată lumea este fericită"

"Un biscotto mascat... și toată lumea este fericită", titrează jurnaliștii spanioli de la MARCA, una dintre cele mai mai publicații de sport din lume, după remiza dintre România și Slovacia în urma căreia ambele selecționate merg mai departe în optimile EURO 2024. Și italienii de la Gazzetta dello Sport invocă faimosul "biscotto".

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 21:31

"O remiză și toată lumea e fericită. Slovacia și România au îndeplinit temutul "biscotto" după o primă repriză distractivă și o repriză secundă pentru galerie. Golul inițial al lui Duda a fost egalat de Marin după un penalty decis de VAR. Va fi a doua prezență a României în faza eliminatorie după EURO 2000, iar a doua pentru Slovacia după 2016", au scris jurnaliștii de la MARCA.

Și italienii de la Gazzetta dello Sport cred că România și Slovacia au făcut o remiză strategică. "Slovacia - România, biscuitele e gustos: cu 1-1 ambele echipe merg în șaisprezecimi", au titrat jurnaliștii din Peninsulă.

Italienii de la Gazzetta dello Sport scriu și ei despre un "biscotto" între România și Slovacia

gazzetta.it

Articolul continuă după reclamă

"Se termină în cel mai bun mod posibil pentru ambele echipe. Un scor de 1-1 care garantează calificarea în optimile de finală atât pentru România, ca prima în grupa E înaintea Belgiei, cât și pentru Slovacia, care termină pe locul trei (toate cu 4 puncte) și va fi printre echipele recalificate. La Frankfurt, totul se întâmplă în prima repriză: Duda deschide scorul cu o lovitură de cap, Marin răspunde cu un penalty. Echipa națională a lui Calzona creează mai multe ocazii, dar în cele din urmă este mulțumită de rezultat", au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Pe acelaşi subiect

Ce este un "meci biscotto"

În limba română, expresia "meci biscotto" este folosită pentru a descrie un meci de fotbal aranjat sau trucat, unde rezultatul este convenit în avans între echipele participante. Termenul provine din limba italiană, unde "biscotto" (care înseamnă literalmente biscuit) este folosit în jargonul fotbalistic pentru a descrie un astfel de aranjament neoficial.

Un "meci biscotto" implică adesea o înțelegere tacită sau explicită între echipe pentru a obține un rezultat care să fie benefic pentru ambele părți, de exemplu, un egal care asigură calificarea ambelor echipe într-o fază superioară a unei competiții. Acest tip de meci este adesea privit cu suspiciune și criticat pentru lipsa de fair-play și integritate sportivă.

România - Slovacia 1-1. Tricolorii s-au calificat în optimile EURO 2024

Tricolorii s-au calificat în optimile EURO 2024, după un egal cu selecționata Slovaciei, la Frankfurt, în fața a circa 30.000 de suporteri! România termină pe primul loc în clasamentul grupei E și se alătură, astfel, unui grup select de reprezentative: Germania, Spania, Italia, Anglia, Danemarca, Franţa, Ţările de Jos, Portugalia și Belgia, printre altele.

Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală.

La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Sport » Spaniolii de la MARCA și italienii de la Gazzetta îi bănuiesc pe români și slovaci că s-au înțeles pe ascuns: "Un biscotto mascat... și toată lumea este fericită"