Antena Meniu Search
x

Stand Up Paddleboarding, un nou sport pe litoral

Marea ne cheamă an de an la ea şi ne oferă mai multe distracţii. Din zbor deasupra apei ajungem la scufundări la mare adâncime. Dar noutatea acestui sezon este stand-up paddleboarding, un sport pentru care nu avem nevoie de experienţă, ci doar de echilibru şi ambiţie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.06.2020, 01:41

Vezi și
  • Aventura costă 200 de lei pentru cei fără brevet.
  • Noul sport se practică mai ales când nu bate vântul.

Un cocktail de senzaţii tari: mister, adrenalină şi libertate. Aşa descriu experienţa cei care s-au încumetat să facă scuba-diving. Apa te înconjoară complet, timpul se dilată, iar pe fundul mării ţi se dezvăluie o lume întreagă de explorat. Florin a venit la mare şi şi-a împlinit un vis.

Echipat şi încurajat de familia sa, Florin a lăsat temerile deoparte.

Florin Andreica, turist: Am mai făcut scufundări că noi suntem din Satul Mare şi pe Someş noi practicăm ... am glumit! E multă vegetaţie, pești, căluţi de mare, nu am crezut că o să întâlnim aşa ceva să-i scărpinăm, am luat şi o amintire pentru fiică-mea.

La ieşirea din adâncurile mării, emoţiile au fost mari.

“Am avut foarte mari emoţii, am vrut să merg şi eu, dar mai trebuie să cresc. Aş vrea să merg tare, tare, tare mult cu el”, spune fiica lui Florin.

De 20 de ani, Cosmin deschide o lume pentru zeci de turişti.

Cosmin Brânzeanu, instructor: A pornit ca un hobby, ca o pasiune, primul echipament l-am primit in 1984, la 14 ani. Apa s-a încălzit, e limpede, fauna destul de bogată, vestigii arheologice, nu punem mâna, nu luăm.

Pentru cei fără brevet, aventura costă 200 de lei. În preţ e inclus tot: echipamentul, pregătirea şi între 35 şi 45 de minute de scufundare.

Stand Up Paddleboarding e un sport nou pentru care nu e nevoie de foarte multă experienţă. Se practică mai ales când nu bate vântul şi e ideal pentru cei care vor să si simta inima cum bate mai tare. Dar nu foarte tare...

Andrei Damian, instructor: Se face un curs de 15-20 de minute în care înveţi cum să foloseşte padela, cum să îţi setezi echipamentul de stand-ul paddle. Şi apoi cum să te ridici uşor, uşor în picioare şi să padelezi. Lucrează aproape toţi muşchii în momentul în care padelezi.

50 de lei costă un curs de o oră, iar distracţia vine la pachet. Fie că vorbim de activităţi care vă oferă adrenalină precum kitesurf, windsurf, scufundări, sau despre sporturi nautice care vin cu relaxare cum e stand up paddle, la mare vacanţa înseamnă întodeauna relaxare.

Pentru cei care vor doar să admire marea, călătoriile cu yachtul sau velierul încep din Portul Tomis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Stand Up Paddleboarding, un nou sport pe litoral