Antena Meniu Search
x

Video Steagurile Rusiei şi Belarusului, interzise la Australian Open. Decizia, luată după sesizarea ambasadorului Ucrainei

Steagurile Rusiei şi Belarusului au fost interzise pe terenurile de la Australian Open de către Federaţia Australiană de Tenis. Decizia a fost luată după o solicitare în acest sens a ambasadorului Ucrainei în Australia, Vasyl Myroshnychenko, relatează News.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 08:46

Australian Open
Federaţia Australiană de Tenis a interzis prezenţa steagurilor ruseşti şi belaruse la Australian Open - Twitter / Vasyl Myroshnychenko

"Steagurile ruse şi belaruse sunt interzise la Australian Open. Politica noastră iniţială a fost că fanii le puteau aduce, dar nu le puteau folosi pentru a provoca perturbări", a declarat Tennis Australia.

Această decizie vine în urma unei solicitări a ambasadorului ucrainean de a se lua măsuri, după ce steagurile au fost văzute în mulţime în timpul meciului din primul tur dintre ucraineanca Katerina Baindl şi rusoaica Kamila Rahimova. În tribune, în cadrul acestui meci, suporterii ucraineni făcuseră apel la serviciile de securitate şi la poliţie să reacţioneze.

Un steag rusesc a fost văzut şi pe Rod Laver Arena în timpul victoriei lui Daniil Medvedev asupra americanului Marcos Giron.

Ambasadorul Ucrainei în Australia, mesaj pe reţelele de socializare

Pe acelaşi subiect

"Condamn ferm afişarea publică a steagurilor ruseşti în timpul meciului jucătoarei ucrainene Katerina Baindl de la Australian Open", a declarat ambasadorul ucrainean Vasyl Myroshnychenko pe reţelele de socilizare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tennis Australia se confruntă cu critici şi din partea Doug Trappett, fostul ambasador al Australiei în Ucraina. "Aţi fi putut să interziceţi jucătorii ruşi şi să răspundeţi serios la aceste incidente previzibile, dar aţi ales laşitatea".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Steagurile Rusiei şi Belarusului, interzise la Australian Open. Decizia, luată după sesizarea ambasadorului Ucrainei