Antena Meniu Search
x

Steve Thompson, fost campion mondial de rugby cu Anglia, vrea să-şi doneze creierul pentru studii, după ce a fost găsit cu demenţă

Mai mulţi foşti jucători de rugby din Anglia trec prin momente dificile, din cauza numeroaselor lovituri încasate la nivelul capului de-a lungul carierei, iar unul dintre aceştia, talonerul Steve Thompson, a luat o decizie radicală.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 18:30

Steve Thompson a jucat împotriva României la Cupa Mondială de rugby din 2011
Steve Thompson a jucat împotriva României la Cupa Mondială de rugby din 2011 - Profimedia
  • Steve Thompson are 43 de ani şi s-a retras din activitate în 2011.

Steve Thompson, acum în vârstă de 43 de ani, a fost găsit, în urmă cu un an, cu demenţă, iar fostul sportiv a luat o decizie radicală. Conform BBC, Thompson a anunţat că, după moartea sa, creierul său va fi donat pentru studii astfel încât specialiştii să găsească un eventual tratament pentru cei care ajung să sufere de encefalopatie, respectiv de tulburări sau leziuni ale creierului.

Thompson susţine că "am luat această decizie pentru ca, pe viitor, copiii celor dragi mie să nu ajungă să treacă prin ce am trecut eu. Vreau să avem un sport mai sigur. Depinde de generaţia mea să facem tot posibilul pentru ca pe viitor să existe tratamente corespunzătoare pentru cei care ajung în situaţia noastră".

După semnalul de alarmă tras de foştii rugbişti englezi, forurile internaţionale au luat mai multe decizii astfel încât rugbiul să devină un sport mai sigur. Chiar şi aşa, Thompson nu este încă foarte încântat şi spune că "încă mai avem multe de făcut până să ştim că jucătorii pot evolua 100% în siguranţă".

Steve Thompson a jucat împotriva României la Cupa Mondială din 2011

Pe acelaşi subiect

Steve Thompson a fost campion mondial cu naţionala de rugby a Angliei în 2003. A evoluat în toate meciurile ale Angliei de la ediţia respectivă, însă acum spune că nu-şi mai aminteşte nimic despre partidele respective. 

În total, Steve Thompson a adunat 73 de selecţii în naţionala Angliei, pentru care a marcat patru eseuri, dar a avut şi trei selecţii în naţionala Leilor Britanici. Steve Thompson a evoluat pentru Northampton Saints, CA Brive, Leeds Carnegie şi London Wasps înainte să se retragă din activitate în 2011, la vârsta de 33 de ani.

Steve Thompson a evoluat împotriva României la Cupa Mondială din 2011. A fost un meci jucat la Dunedin, în Noua Zeelandă, şi câştigat de Anglia cu 67-3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Steve Thompson, fost campion mondial de rugby cu Anglia, vrea să-şi doneze creierul pentru studii, după ce a fost găsit cu demenţă