Antena Meniu Search
x

Svitolina, reacţie dură după accidentarea lui Buzărnescu de la Montreal: 'A durat secole până să vină cineva'

Tenismena româncă Mihaela Buzărnescu s-a accidentat grav în meciul cu Elina Svitolina, la Rogers Cup, în Toronto. Românca a călcat strâmb şi nu a mai putut continua meciul, astfel că s-a văzut nevoită să abandoneze în setul 3.

Vezi și

Tenismena româncă Mihaela Buzărnescu s-a accidentat grav în meciul cu Elina Svitolina, la Rogers Cup, în Toronto. Românca a călcat strâmb şi nu a mai putut continua meciul, astfel că s-a văzut nevoită să abandoneze în setul 3. Cu 30 de minute înaintea accidentului, sportiva l-a anunţat pe arbitru că terenul este ud şi alunecă foarte tare, însă acesta a hotărât că meciul de tenis poate continua. Prima persoană care i-a sărit în ajutor a fost chiar adversara ei, care a venit cu o pungă de gheaţă. Sportiva a ieşit de pe teren într-un scaun cu rotile, în aplauzele publicului.

Un pas în alergare şi glezna Mihaelei Buzărnescu cedează. Durerea este insuportabilă. Întinsă pe teren, sportiva româncă nu-şi poate reţine ţipetele de durere.

Arbitra de scaun cheamă ajutor prin staţie. Dar medicul nu se afla pe arenă. A ajuns abia după două minute şi jumătate. Primele îngrijiri au fost acordate chiar de adversară. Elina Svitolina a pus pungi de gheaţă peste glezna româncei. Într-un final, Mihaela Buzărnescu a părăsit terenul cu piciorul bandajat, într-un scaun cu rotile. A fost dusă direct la spital.

Mihai Buzărnescu, tatăl sportivei:

Au zis că este o entorsă de gradul unu sau doi, încă nu ştim şi urmează ca în cursul acestei zile la ei să execute un RMN, să vadă dacă este mai grav decât s-ar aştepta sau este mai bine.

După meci, multe voci au criticat regulamentul care nu prevede prezenţa unui medic pe fiecare teren pe care se joacă. Inclusiv Svitolina a cerut o schimbare. 

"Mi s-a părut că a durat secole până să vină cineva. Ar trebui să avem oameni care au cunoştinţe medicale pe teren. Dacă cineva face infarct? Trebuie intervenit într-un minut!", a reacţionat Elina Svitolina.

Reacţia jucătoarei nu i-a impresionat, însă, pe organizatorii turneului, criticaţi şi că nu au oprit jocul, deşi Buzărnescu a atras atenţia că terenul e ud, cu putin timp înainte de accidentare. 

Eugene Lapierre, directorul turneului:

"Nu cred că este cazul de o schimbare în regulament. Din momentul în care şi-a lovit glezna şi până fizioterapeuţii au pătruns pe teren s-a scurs un timp rezonabil".

Pentru Mihaela Buzărnescu, marea întrebare acum este dacă va putea juca la US Open, turneul de Mare Şlam care începe pe 27 august.

Mihai Buzărnescu, tatăl sportivei:

Era puţin afectată, a zis: "Uite, am luptat până acum să ajung la turnee de Mare Şlem, am jucat calificări, anul trecut am intrat prima oară şi acum, când sunt pe tablou şi favorită, am ghinionul acesta."

Medicii sunt însă optimişti.

Pompiliu Popescu, medic sportiv

Cred că e vorba de o leziune, de o ruptură de fibre din ligamentul fibolutalar anterior. Cred că în maximum două săptămâni, ea poate să-şi reia tenisul.

Cariera Mihaelei Buzărnescu a fost marcată de accidentări. La 18 ani, românca ocupa locul 4 mondial la junioare. A pierdut însă startul la senioare, după ce a acuzat probleme la umăr. Cea mai grea lovitură a venit la 23 de ani, când o accidentare la genunchi a scos-o din circuit doi ani. În 2018, românca a atins vârful carierei. A avansat pe locul 20 în clasamentul mondial şi a câştigat, săptămâna trecută, primul turneu WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Svitolina, reacţie dură după accidentarea lui Buzărnescu de la Montreal: 'A durat secole până să vină cineva'